Φωτιές στις Κεραμειές Κεφαλονιάς και στην Ωλένη της Ηλείας

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Κορινθία.
Eurokinissi

Συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην Ηλεία, την Κεφαλονιά και την Κορινθία, όπου η φωτιά η οποία ξέσπασε στις Κεχριές μαινόταν για τρίτη ημέρα.

Το απόγευμα της Κυριακής ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή Ωλένη του Πύργου Ηλείας, όπου το μεσημέρι της Κυριακής εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δασική έκταση. Στο σημείο επιχείρησαν 57 πυροσβέστες, με 21 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα και από αέρος δύο καναντέρ και ισάριθμα ελικόπτερα. Τα εναέρια μέσα ενισχύθηκαν με δύο ακόμη αεροσκάφη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε σε δύσβατη περιοχή, ενώ δεν απειλήθηκε κατοικημένη περιοχή. Σημειώνεται, ότι το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Σκληρή ήταν η μάχη των πυροσβεστών και στην περιοχή Πανόπουλο στην Ηλεία, όπου για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 57 πυροσβέστες με 21 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποίησαν ρίψεις νερού τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

Σε ύφεση βρέθηκε και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Κεραμειές Κεφαλονιάς. Στο σημείο επιχείρησαν 36 πυροσβέστες, 9 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 2 Α/Φ και 1 Ε/Π ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνέδραμαν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες της Πολιτικής Προστασίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Επίσης, η Πυροσβεστική Υπηρεσία εισηγήθηκε την εκκένωση της περιοχής Δοριζάτα για προληπτικούς λόγους, αν και η φωτιά δεν απείλησε την περιοχή.

Όσον αφορά στις πυρκαγιές των προηγουμένων ημερών, η φωτιά στο Γραμματικό είναι οριοθετημένη, ενώ στην Κορινθία (η φωτιά που άρχισε από τις Κεχριές την Τετάρτη) δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, μα μικρότερες διάσπαρτες εστίες. Στην περιοχή παραμένουν επίγειες δυνάμεις, για τον έλεγχο και κατάσβεσή της.

Δημοφιλή