Ιαπωνία: Καταδικάστηκε σε θάνατο ο «δολοφόνος του Twitter»

Ο Τακαχίρο Σιραΐσι είχε συλληφθεί το 2017, μετά την εύρεση ανθρώπινων μελών στο διαμέρισμά του.
AFP Contributor via Getty Images

Ο Τακαχίρο Σιραΐσι, ο οποίος είχε δολοφονήσει εννιά άτομα με τα οποία είχε έρθει σε επαφή μέσω Twitter, καταδικάστηκε σε θάνατο, στο πλαίσιο μιας πολύκροτης υπόθεσης που έχει προκαλέσει αίσθηση στην Ιαπωνία.

Ο Σιραΐσι, γνωστός ως «δολοφόνος του Twitter», είχε συλληφθεί το 2017, αφού ανθρώπινα μέλη είχαν βρεθεί στο διαμέρισμά του. Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του BBC, είχε δηλώσει ένοχος για τους φόνους τον Οκτώβριο, λέγοντας πως οι κατηγορίες σε βάρος του ήταν «όλες σωστές». Σχεδόν όλα του τα θύματα ήταν νεαρές γυναίκες.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει συζήτηση σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η αυτοκτονία συζητείται online. Ο 30χρονος είχε χρησιμοποιήσει το Twitter για να προσελκύσει γυναίκες με τάσεις αυτοκτονίας στο σπίτι του, λέγοντας πως θα μπορούσε να τις βοηθήσει να πεθάνουν και σε κάποιες περιπτώσεις είχε ισχυριστεί πως θα αυτοκτονούσε και ο ίδιος μαζί τους.

MASATO YAMASHITA via Getty Images

Οι κατά συρροήν φόνοι ήρθαν αρχικά στο φως κατά το Χάλογουϊν του 2017, όταν η αστυνομία βρήκε ανθρώπινα μέλη στο διαμέρισμά του στη ιαπωνική πόλη Ζάμα, κοντά στο Τόκιο. Οι δικηγόροι του είχαν υποστηρίξει προηγουμένως ότι οι κατηγορίες σε βάρος του θα έπρεπε να ελαφρυνθούν, υποστηρίζοντας ότι τα θύματα είχαν συναινέσει στο να σκοτωθούν.

Ο Σιραΐσι αργότερα αμφισβήτησε ο ίδιος τις θέσεις της υπεράσπισής του, λέγοντας ότι σκότωσε τα θύματά του χωρίς να συναινέσουν. Την Τρίτη, ο δικαστής που ανακοίνωσε την ετυμηγορία είπε πως «κανένα από τα θύματα δεν είχε συμφωνήσει να σκοτωθεί».

«Ο κατηγορούμενος βρέθηκε πλήρως υπεύθυνος» είπε ο Ναοκούνι Γιάνο, σύμφωνα με την εφημερίδα The Straits Times.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα