Ιαπωνία: Πιγκουίνοι σε ενυδρείο αρνούνται να φάνε φθηνότερο φαγητό

«Απαιτούν» πιο εκλεκτά ψάρια.
picture alliance via Getty Images

Για τους πιγκουίνους και τις ενυδρίδες στο ενυδρείο Hakone-en της Ιαπωνίας ο πληθωρισμός και η αύξηση των τιμών σημαίνουν αλλαγή στη διατροφή τους - και τα ζώα δεν είναι ευχαριστημένα με αυτό.

Πριν, το ενυδρείο τα τάιζε με «aji» (σ.σ. ιαπωνικό σαυρίδι), το οποίο έτρωγαν εύκολα.

Αλλά οι υπεύθυνοι της δομής, όπου ζουν 32.000 θαλάσσια ζώα, μεταξύ των οποίων καρχαρίες και φώκιες, αποφάσισαν να κάνουν περικοπές στα έξοδα, εξαιτίας των οικονομικών δεινών που μαστίζουν πολλές χώρες παγκοσμίως. Η τιμή του aji έχει αυξηθεί κατά 20% έως 30% από πέρυσι.

Eτσι, τον Μάιο το ενυδρείο στράφηκε σε μια φθηνότερη εναλλακτική - το σκουμπρί.

Ωστόσο, δεν έτυχε καλής υποδοχής. Οι εργαζόμενοι πρέπει να γίνουν δημιουργικοί για να ενθαρρύνουν τα ζώα να το φάνε - για παράδειγμα, οι ενυδρίδες και οι πιγκουίνοι φαίνονται πιο πρόθυμοι να φάνε το σκουμπρί όταν αναμειγνύεται με το αγαπημένο τους aji.

«Θα μπορούσαμε να αυξήσουμε το εισιτήριο εισόδου στο ενυδρείο και να διορθώσουμε αυτό το πρόβλημα, αλλά θέλαμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να διατηρήσουμε τις εγκαταστάσεις μας ως ένα προσφιλές μέρος για τους επισκέπτες μας. Δεν σκοπεύουμε να αυξήσουμε τις τιμές εισόδου», λένε οι υπεύθυνοι.

Σύμφωνα με τoυς ίδιους, τόσο οι πιγκουίνοι όσο και οι ενυδρίδες έχουν προτιμώμενο τύπο ψαριών και το ενυδρείο κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να καλύψει τις ανάγκες τους.

«Όλα τα ζώα στο ενυδρείο είναι οικογένειά μας και κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να τα διατηρήσουμε υγιή», αναφέρουν. «Δεν θα αναγκάζαμε ποτέ κανένα ζώο να φάει κάτι που δεν θέλει», καταλήγουν.

(με πληροφορίες από CNN)

Δημοφιλή