ΔΙΕΘΝΕΣ
18/11/2020 12:08 EET | Updated 18/11/2020 12:30 EET

Η Οδύσσεια μίας ανάπηρης, αδέσποτης σκυλίτσας, από την Ινδία στην Βρετανία

Έμαθε να περπατάει χρησιμοποιώντας το πηγούνι της για ισορροπία.

Η ζωή λένε πως είναι γεμάτη εκπλήξεις. Και αυτό φαίνεται πως δεν αφορά μόνο τους ανθρώπους αλλά και τους σκύλους.

Έτσι λοιπόν και ενώ το μέλλον του συμπαθέστατου τετράποδου από την Ινδία διαγραφόταν ζοφερό, μετά τον ακρωτηριασμό των δύο μπροστινών του ποδιών, όλα αίφνης άλλαξαν χάρη στην βοήθεια ενός εισπράκτορα στους Ινδικούς σιδηροδρόμους και την μετάβαση του στην Βρετανία.

Η ηλικίας τριών ετών σκυλίτσα, βρέθηκε καλυμμένη στα αίματα όταν τραίνο που εκτελούσε το δρομολόγιο στην πόλη Φαρινταντάντ, στην βόρεια πολιτεία της Ινδίας, Χαριάνα, τον Οκτώβριο του 2019, το παρέσυρε.

Για καλή της τύχη ο εισπράκτορας του τραίνου πήρε την πρωτοβουλία να την οδηγήσει αμέσως στο κοντινότερο καταφύγιο αδέσποτων ζώων.

«Είναι σχεδόν αδύνατο να σωθεί ένας τόσο σοβαρά τραυματισμένος σκύλος. Υπήρχε πολύ αιμμοραγία. Χρειάστηκε να κάνουμε μετάγγιση αίματος», δήλωσε ο κτηνίατρος Μάες Βέρνα, που της έδωσε το όνομα «Ρόκι».

Οι κτηνίατροι έπρεπε να ακρωτηριάσουν τα μπροστινά πόδια, ενώ και τα πίσω πόδια της τραυματίστηκαν σοβαρά.

Αλλά η Ρόκι έδωσε μάχη για να ανακάμψει, χρησιμοποιώντας το πηγούνι της για ισορροπία.

Με το βίντεο από τον οργανισμό «People for Animals Trust», να κάνει τον γύρο του κόσμου πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να υιοθετήσουν την Ρόκι. Τελικά μέσα από την παγκόσμια ομάδα διάσωσης σκύλων «Wild at Heart Foundation», η Ρόκι μετακομίζει στην περιοχή των Κότσγουολντς της νοτιοδυτικής Αγγλίας. Ενώ ένας Ινδός, κάτοικος Λονδίνου, πλήρωσε για τα τεχνητά της πόδια. 

Το Ιούλιο μάλιστα, η Ρόκι έκανε τα πρώτα της βήματα με την βοήθεια ενός ειδικού γιατρού στους ακρωτηριασμούς, από την Τζαϊπούρ με αποτέλεσμα σήμερα να έχει βρεί τα «πατήματα της».

Την Τετάρτη, η Ρόκι επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο για το ταξίδι από το Νέο Δελχί στο Λονδίνο, όπΟυ και θα την παραλάβει ο νέος ιδιοκτήτης της.

Όπως δήλωσε ο Ράβι Ντάμπι, από τον οργανισμό «People for Animal Trust», «Πάντα αγαπούσε τα ταξίδια, οπότε δεν νομίζω ότι συνειδητοποίησε ότι έφυγε από κοντά μας.Ήταν χαρούμενη, κουνώντας την ουρά της ενώ λέγαμε αντίο».

Υπολογίζεται ότι 30 εκατομμύρια αδέσποτα σκυλιά περιφέρονται στους δρόμους της Ινδίας.

«Στην Ινδία, τα κατοικίδια ζώα συχνά εγκαταλείπονται και κακοποιούνται. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η Ρόκι βρήκε έναν ασφαλές σπίτι για την καινούργια της ζωή», δήλωσε ο Ράβι Ντάμπι.

«Τα κατάφερε. Είναι μαχητής». 

 

Πηγή: yahoonews.com