Ιράν: Επιχείρηση της αστυνομίας κατά "σατανιστιστικού δικτύου" - Έφοδος και 30 συλλήψεις

Βρέθηκαν «οινοπνευματώδη ποτά και ναρκωτικά» και «σημάδια και σύμβολα σατανισμού». Η Τεχεράνη συχνά χαρακτηρίζει «σατανιστικές» συγκεντρώσεις, συναυλίες ροκ και χέβι μέταλ.
Σιλουέτα που παραπέμπει σε γνωστές απεικονίσεις του Σατανά (φωτογραφία αρχείου)
Σιλουέτα που παραπέμπει σε γνωστές απεικονίσεις του Σατανά (φωτογραφία αρχείου)
David Wall via Getty Images

Οι ιρανικές αρχές συνέλαβαν 30 άτομα ως ύποπτα για συμμετοχή σε ένα «σατανιστικό δίκτυο» μετά από επιχείρηση σε εκδήλωση όπου γινόταν κατανάλωση «οινοπνευματωδών ποτών», όπως μετέδωσαν κρατικά ΜΜΕ.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν πραγματοποιηθεί και άλλες τέτοιες επιχειρήσεις.

Συνολικά «18 άνδρες και 12 γυναίκες» συνελήφθησαν σε μια συγκέντρωση στη βόρεια επαρχία Μαζανταράν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων FARS.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας κατέσχεσαν «οινοπνευματώδη ποτά και ναρκωτικά» και ανακάλυψαν επιτόπου «σημάδια και σύμβολα σατανισμού», ανέφερε ο Νταβούντ Σαφαριζαντέχ, αρχηγός της τοπικής αστυνομίας.

Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι μερικοί από τους συλληφθέντες προέρχονταν από άλλες επαρχίες.

Οι αστυνομικές έφοδοι, με στόχο συγκεντρώσεις που χαρακτηρίζονται «σατανιστικές» από τις αρχές, δεν είναι σπάνιες στο Ιράν. Έχουν συχνά στόχο γιορτές ή συναυλίες όπου καταναλώνονται οινοπνευματώδη, κάτι που απαγορεύεται αυστηρά στην Ισλαμική Δημοκρατία.

Το Σάββατο, η αστυνομία έθεσε υπό κράτηση 35 ανθρώπους στη διάρκεια παρόμοιας εφόδου στην επαρχία του Χουζεστάν, στο νοτιοδυτικό Ιράν ενώ τον Μάιο περισσότεροι από 250 άνθρωποι, ανάμεσά τους τρεις Ευρωπαίοι, είχαν συλληφθεί κοντά στην πρωτεύουσα Τεχεράνη για προώθηση του «σατανισμού».

Οι αρχές της χώρας, η πλειονότητα των κατοίκων της οποίας είναι σιίτες μουσουλμάνοι, έχουν στο παρελθόν χαρακτηρίσει «σατανιστικές» συγκεντρώσεις συναυλίες ροκ και χέβι μέταλ μουσικής.

Πηγή: AΠΕ ΜΠΕ

Δημοφιλή