ΔΙΕΘΝΕΣ
18/11/2020 07:51 EET

Ισραηλινές επιθέσεις εναντίον συριακών και ιρανικών δυνάμεων στη Συρία

Σε αντίποινα για εκρηκτικούς μηχανισμούς στα βόρεια σύνορα της χώρας.

ASSOCIATED PRESS

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι έπληξε θέσεις δυνάμεων του Ιράν και της Συρίας στη συριακή επικράτεια, σε αντίποινα, όπως ανέφερε, μετά τον εντοπισμό εκρηκτικών μηχανισμών στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ.

Σύμφωνα με ανάρτηση του αραβόφωνου εκπροσώπου του ισραηλινού στρατού Αβιχάι Αντραΐ στο Twitter, η επιδρομή έγινε σε αντίποινα «για αυτό που έκαναν» το Ιράν και η Συρία, ότι δηλαδή «τοποθέτησαν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς κοντά στη γραμμή Άλφα για να πλήξουν ισραηλινούς στρατιώτες», ενώ «αυτό που κάναμε εμείς» ήταν «να πλήξουμε θέσεις της ιρανικής δύναμης Κουντς και των συριακών ένοπλων δυνάμεων».

Νωρίτερα, το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε ότι τρία στελέχη των συριακών ένοπλων δυνάμεων σκοτώθηκαν και άλλο ένα τραυματίστηκε σε «ισραηλινή επίθεση» στη Δαμασκό.

Κατά πηγή προσκείμενη στον συριακό στρατό που επικαλέστηκε το πρακτορείο, η επίθεση πιθανόν εξαπολύθηκε από τον εναέριο χώρο του κατεχόμενου τμήματος του Υψιπέδου του Γκολάν. Συστοιχίες του συριακού συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν μερικούς πυραύλους. Η επίθεση προκάλεσε επίσης υλικές ζημιές, κατά την ίδια πηγή.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP-Sputnik)