Ιταλία: Αθωώθηκε ο Μπερλουσκόνι από δικαστήριο της Σιένα για την υπόθεση των πάρτι μπούνγκα μπούνγκα

Η εισαγγελία είχε ζητήσει ποινή φυλάκισης 4 ετών.
Flavio Lo Scalzo via Reuters

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι αθωώθηκε απο το δικαστήριο της Σιένα από την κατηγορία δωροδοκίας του πρώην πιανίστα του, Ντανίλο Μαριάνι, ο οποίος συμμετείχε στα πάρτι γνωστά ως ”μπούνγκα μπούνγκα”.

Ο εισαγγελέας είχε υποστηρίξει ότι ο ”Καβαλιέρε” είχε πληρώσει τον Μαριάνι για να καταθέσει στους δικαστές ότι επρόκειτο μόνον για... απλά δείπνα, χωρίς καμία άλλη παράμετρο και είχε ζητήσει ποινή φυλάκισης 4 ετών και για τους δύο κατηγορούμενους. Η πολύκροτη δίκη είχε ξαναρχίσει στις 6 Οκτωβρίου.

″Πρόκειται για ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, για έναν δίκαιο επίλογο μιας υπόθεσης που έπρεπε να έχει ήδη τελειώσει”, δήλωσε ένας από τους συνηγόρους υπεράσπισης του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού. Παράλληλα, αθωώθηκε και ο Μαριάνι.

Σήμερα ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι βρίσκεται στις Βρυξέλλες όπου συμμετέχει στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Σε δηλώσεις του στον ιταλικό Τύπο, τάχθηκε υπέρ της παραμονής του Μάριο Ντράγκι στην πρωθυπουργία, θεωρώντας ότι στη θέση αυτή είναι πιο χρήσιμος απ΄ότι θα ήταν ως πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πολλούς σχολιαστές, αυτό σημαίνει ότι ο 85χρονος Ιταλός μεγιστάνας και πολιτικός επιθυμεί να πάρει μέρος στην τελική κούρσα για την εκλογή του νέου προέδρου της Δημοκρατίας, σε τέσσερις μήνες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πήγαινε στην αρχική σελίδα