ΔΙΕΘΝΕΣ
25/02/2020 15:50 EET | Updated 25/02/2020 15:57 EET

Ιταλία: Ξύλο πάνω από τα άδεια (λόγω κορονοϊού) ράφια των σούπερ μάρκετ

Σε Γουχάν έχει μετατραπεί η Λομβαρδία.

SOPA Images via Getty Images

Ο κορονοϊός εξαπλώνεται ραγδαία στην γειτονική Ιταλία προκαλώντας πανικό στους πολίτες, οι οποίοι έχουν φτάσει στο σημείο να επιδίδονται σε άγριους καβγάδες μέσα στα σούπερ μάρκετ για να προλάβουν τα τελευταία εναπομείναντα προϊόντα προτού εξαντληθούν.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το βίντεο από σούπερ μάρκετ στη Λομβαρδία - εκεί που εντοπίζονται τα περισσότερα κρούσματα - το οποίο κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Σε αυτό απεικονίζονται δύο άνδρες να ανταλλάζουν γροθιές, μπροστά στα μάτια των έκπληκτων πελατών και υπαλλήλων που σπεύδουν να τους χωρίσουν.

Αλλα βίντεο απεικονίζουν τα άδεια ράφια των σούπερ μάρκετ. Οι κάτοικοι της Λομβαρδίας αποθηκεύουν προληπτικά τρόφιμα και είδη βασικής ανάγκης, αφήνοντας πίσω τους «μετα-πολεμικές» εικόνες στα καταστήματα.

 

Τουλάχιστον 11 πόλεις, 10 στη Λομβαρδία και μια στο Βένετο έχουν βρίσκονται σε καραντίνα, με περισσότερους από 50.000 ανθρώπους να τίθενται σε καθεστώς αποκλεισμού και επιτήρησης για τις επόμενες 15 ημέρες.

Οι εικόνες ερήμωσης που καταγράφονται στις περιοχές αυτές παραπέμπουν στις αντίστοιχες σκηνές από τη Γουχάν της Κίνας τις πρώτες ημέρες του ξεσπάσματος της επιδημίας.

Η κατάσταση στην Ιταλία προκαλεί διεθνή ανησυχία αφού με τους επτά καταγεγραμμένους νεκρούς και τα 283 κρούσματα η χώρα αποτελεί την την μεγαλύτερη εστία μετάδοσης στην Ευρώπη και την τρίτη παγκοσμίως.

Οπως αποκάλυψε ο πρωθυπουργός της χώρας, ο κορονϊός εξαπλώθηκε επειδή ένα νοσοκομείο δεν τήρησε πλήρως το επιβεβλημένο πρωτόκολλο.

(με πληροφορίες από RT)