Κ. Μητσοτάκης στον πρωθυπουργό της Ουκρανίας: Στηρίζουμε τον αγώνα των Ουκρανών

Η Ελλάδα καταδικάζει την παράνομη προσάρτηση από τη Ρωσία τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας, τόνισε ο πρωθυπουργός στον Ντενίς Σμιχάλ.
Ο πρωθυπουργός με τον Ουκρανό ομόλογο του, Ντενίς Σμιχάλ
Ο πρωθυπουργός με τον Ουκρανό ομόλογο του, Ντενίς Σμιχάλ
Dimitris Papamitsos

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Ουκρανό ομόλογο του, Ντενίς Σμιχάλ, λίγο πριν την έναρξη της πρώτης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στην Πράγα.

Κατά την ανταλλαγή απόψεων, ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη στήριξη της χώρας μας στον αγώνα των Ουκρανών και στις προσπάθειες διαφύλαξης της εδαφικής ακεραιότητας και της ελευθερίας της Ουκρανίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε εκ νέου ότι η Ελλάδα καταδικάζει κατηγορηματικά την παράνομη προσάρτηση από τη Ρωσία τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας. Όπως ενημέρωσε τον Ντενίς Σμιχάλ, η χώρα μας αναγνωρίζει τις περιοχές αυτές ως τμήμα της ουκρανικής επικράτειας και δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθεί οποιαδήποτε αλλαγή του καθεστώτος τους, σε κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου. Παράλληλα τόνισε την αποφασιστικότητα της χώρας μας να σταθεί, από κοινού με τους ευρωπαίους εταίρους της, στο πλευρό της Ουκρανίας.

Ενημέρωσε, επίσης, τον Ουκρανό πρωθυπουργό του για τις σταθερές θέσεις της Ελλάδας κατά του αναθεωρητισμού και της αμφισβήτησης Διεθνών Συνθηκών και ζήτησε από τον κ. Σμιχάλ την ευθυγράμμιση με τις θέσεις της Ε.Ε. για την Τουρκία.