Ρωσία: Και η βιομηχανία του σεξ υποφέρει λόγω πολέμου. Οι νέοι "κανόνες" και η πτώση των εσόδων

Μέλη του κλάδου εξηγούν τι γίνεται εδώ και 10 μήνες, τις νέες τάσεις και διαθέσεις των πελατών. Τι συμβαίνει με συνοδούς, swingers, sex parties, οίκους ανοχής και τι με τους...γάμους.
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Uriel Sinai via Getty Images

Μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία η χώρα έγινε μάρτυρας μιας πρωτοφανούς φυγής μεγάλων επιχειρήσεων γεγονός που μεταφράζεται φυσικά και σε απώλεια ενός τεράστιου αριθμού θέσεων εργασίας. Αν και σχετικά δεδομένα δεν είναι διαθέσιμα, υπάρχουν πολλές σχετικές εκτιμήσεις τόσο για το ύψος της ανεργίας όσο και γενικότερα για την μείωση στην κατανάλωση εξαιτίας και της γενικότερης ανασφάλειας που επικρατεί στην χώρα.

Όλα αυτά αφορούν την ”επίσημη” οικονομία.

Υπάρχει όμως και η μη επίσημη, η μαύρη οικονομία και ένας εκ των τομέων αυτής είναι η βιομηχανία του σεξ.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας “The Times” οι εργαζόμενες στον κλάδο, μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής χρειάστηκε να προσαρμοστούν σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον τον περασμένο χρόνο καθώς οι πιθανοί πελάτες τους άρχισαν είτε να εγκαταλείπουν τη χώρα ή πηγαίνουν στον πόλεμο.

Όσοι μένουν πίσω, είτε κάνουν μια πιο μετρημένη, οικογενειακή ζωή είτε γίνονται πιο τολμηροί και θέλουν να ζήσουν με ένταση την κάθε στιγμή.

″Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι πέρυσι, υπήρχαν περισσότεροι άνθρωποι σε εκδηλώσεις swingers”, λέει διοργανωτής swinger parties, Ιλία Λούκιτσεφ ο Ilya στο ρωσικό ερευνητικό πρακτορείο theins.ru.

Η Ταισίγια Μπλαντς συνιδρύτρια και χειριστής του Kinky Party με έδρα τη Μόσχα, σχολίασε: ”Στην αρχή, μετά τις 24 Φεβρουαρίου, υπήρχαν αισθητά λιγότεροι άνθρωποι που ήταν πρόθυμοι να συμμετάσχουν. Η κοινωνία βίωνε έντονα επίπεδα στρες - τα νεύρα όλων ήταν ευαίσθητα”.

Στη συνέχεια ”η ζήτηση εκτινάχθηκε ξαφνικά”», είπε, καθώς οι άνθρωποι φαινόταν να αναζητούν οτιδήποτε που θα τους αποσπούσε την προσοχή τους από όσα συνέβαιναν.

Οι εργαζόμενες/οι στην βιομηχανία του σεξ, ειδικά στο μεσαίο και κατώτερο επίπεδο της αγοράς, ανέφεραν πάντως πτώση των εσόδων τους, αλλά κάποιες επιχειρήσεις κοντά σε στρατόπεδα-κέντρα εκπαίδευσης για όσους επιστρατεύθηκαν, ανθούν. Όπως την πόλη Νοβοσιμπίρσκ της Σιβηρίας.

Βέβαια, ”Υπήρξε και μια επανεκτίμηση των αξιών”, σύμφωνα με μια γυναίκα με το όνομα Κριστίνα που μετέχει σε δράσεις για τα δικαιώματα των ρωσίδων σεξεργατριών. Όπως λέει, παρατηρήθηκεμια έκρηξη γάμων που έγιναν βιαστικά”.

Σε κάθε περίπτωση όταν άρχισε η επιστράτευση τον Σεπτέμβριο, τα κέρδη μειώθηκαν κατά 30 με 50%, σύμφωνα με το διαδικτυακό περιοδικό Sekret Firmy.

Το μεγαλύτερο πλήγμα πάντως, από την έναρξη του πολέμου υπέστησαν οι συνοδοί που χρεώνουν 3.000 έως 10.000 ρούβλια (39 έως 100 ευρώ) για τις υπηρεσίες τους. Οι πελάτες τους ήταν μέλη της μεσαίας τάξης Ρωσίας που εγκατέλειψαν τη χώρα μαζικά μετά την 24η Φεβρουαρίου 2022.

Η αστυνομία επίσης έχει αρχίσει να χτυπά όλο και πιο σκληρά τις σεξεργάτριες σεξ και έχει βάλει στο στόχαστρο οίκους ανοχής και «κορίτσια του webcam», που δραστηριοποιούνται κυρίως σε περιοχές γύρω από τη Μόσχα.

Ο πόλεμος έχει επίσης επηρεάσει τις σχέσεις σεξεργατριών-πελατών και μεταξύ των μελών κοινοτήτων swinging και sex parties.

″Μέσα στην κοινότητα, η συζήτηση για πολιτική, παιδιά, ΛΟΑΤΚΙ, ναρκωτικά, ειδική στρατιωτική επιχείρηση απαγορεύεται αυστηρά” λέει ο Λουκίτσεφ.

″Μερικοί ήταν υπέρ του πολέμου, άλλοι ήταν εναντίον” λέει από τη πλευρά της η Κριστίνα. ″Μερικά κορίτσια έχασαν ακόμη και τακτικούς πελάτες επειδή διαφωνούσαν”.

Πηγή: The Times

Δημοφιλή