ΔΙΕΘΝΕΣ
28/03/2019 14:50 EET | Updated 28/03/2019 14:58 EET

Καλιφόρνια: Επίθεση με σπαθί σε εκκλησία Σαηεντελογίας - Νεκρός ο δράστης

Δύο τραυματίες αστυνομικοί κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών.

ASSOCIATED PRESS

Μια ασυνήθιστη επίθεση με αιματηρή κατάληξη σημειώθηκε σε εκκλησία Σαηεντελογίας στο Λος Αντζελες την Τετάρτη, όταν άνδρας πραγματοποίησε επίθεση με σπαθί προτού πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά.

Δύο αστυνομικοί υπάλληλοι που βρίσκονταν στο σημείο τον πυροβόλησαν  θανάσιμα ενώ και οι ίδιοι αποκόμισαν τραύματα από τους πυροβολισμούς, χωρίς ωστόσο να είναι σαφές εάν ο δράστης έφερε πάνω του όπλο.

Οπως έγινε γνωστό, τουλάχιστον πέντε άτομα βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα στην εκκλησία. Τα κίνητρα του επιτιθέμενου παραμένουν άγνωστα, όπως και το εάν είχε ποινικό παρελθόν. Για το περιστατικό διεξάγεται αστυνομική έρευνα.

Σε μια δήλωση, η Εκκλησία της Σαηεντολογίας ευχαρίστησε την αστυνομία για τις προσπάθειές της και είπε ότι θα συνεργαστεί μαζί της στο πλαίσιο της έρευνας.

Ποια είναι η Εκκλησία της Σαηεντολογίας

Η Σαηεντολογία ιδρύθηκε από τον Αμερικανό συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας Λ. Ρον Χάμπαρντ το 1952.

Ο ίδιος πίστευε πως τα ανθρώπινα όντα περιείχαν τις ψυχές των Θητάνων - αθάνατα πλάσματα που ευθύνονται για την κατασκευή του Σύμπαντος - αλλά επίσης είπε ότι στον κόσμο είχαν εισβάλει σκοτεινές δυνάμεις και τα άτομα μπορούσαν να καθαριστούν και να διαφωτιστούν μόνο μέσω έντονης θεραπείας που ονομάζεται Διανοητική.

Πρόκειται για μια δαπανηρή διαδικασία και οι Σαηεντολόγοι ζητούν από τους υποστηρικτές τους να δώσουν σημαντικά ποσά.

Στις ΗΠΑ, όπου η Σαηεντολογία έχει προσελκύσει αρκετές διασημότητες του Χόλιγουντ, όπως ο Τομ Κρουζ και ο Τζον Τραβόλτα, απολαμβάνει τα πλήρη δικαιώματα μιας αναγνωρισμένης θρησκείας.

Η Διεθνής Εκκλησία της Σαηεντολογίας, με έδρα το Λος Αντζελες των Ηνωμένων Πολιτειών, αποτελεί την κεφαλή της Εκκλησίας της θρησκείας της Σαηεντολογίας ενώ παράρτημά της υπάρχει και στην Ελλάδα, στο κέντρο της Αθήνας.

Πηγή: BBC