ΔΙΕΘΝΕΣ
28/03/2019 11:20 EET | Updated 28/03/2019 12:18 EET

Η λύση για την κλιματική αλλαγή είναι ο γάμος και τα παιδιά «εξηγεί» ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής

Στην ομιλία του παρουσίασε ιπτάμενους δράκους και τον Aquaman!

Στο σώμα της Γερουσίας συζητείτο η πρόταση της Οκάσιο-Κορτέζ και άλλων γερουσιαστών του Δημοκρατικού Κόμματος για την κλιματική αλλαγή και την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Οι αντιδράσεις από μερίδα των ρεπουμπλικανών γερουσιαστών ήταν έντονες και φαίνονταν αποφασισμένοι να καταρρίψουν με κάθε επιχείρημα το ψήφισμα υπό τον τίτλο «Green New Deal» (Νέα Πράσινη Συμφωνία).

Η αλήθεια βέβαια είναι πως παρατηρήθηκε μια ένδεια επιχειρημάτων και έτσι κάποιοι εκ των συντηρητικών Γερουσιαστών κατέφυγαν σε άλογα επιχειρήματα αφού βέβαια πρώτα βάφτισαν το νομοσχέδιο «γελοίο».

Το πραγματικό γελοίο όμως ήταν το περιεχόμενο της ομιλίας του ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή, Μάικ Λι.

Πρώτα παρουσίασε φωτογραφίες και αφίσες με δεινόσαυρους, σκίτσα από καρτούν, τον Aquamanενώ μέσα σε όλο αυτό το παραλήρημα τόνιζε σαρκαστικά πως αντιμετωπίζει την πρόταση της Οκάσιο -Κορτέζ με τη «δέουσα σοβαρότητα». 

Οι λαϊκιστικές κορώνες διαδέχονταν η μία την άλλη. «Δυστυχώς, ο φόβος είναι αναπόφευκτος όταν συζητάμε την ουσία του ψηφίσματος στη Γερουσία» και η ουσία, όπως εξήγησε, «η κλιματική αλλαγή, ο Σοσιαλισμός και το Green New Deal». Και συνέχισε λέγοντας: «Σε αντίθεση με μερικούς από τους συναδέλφους μου, δεν φοβάμαι τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και το τι μπορούν να κάνουν στο περιβάλλον στο άμεσο μέλλον, στον πολιτισμό μας ή στον πλανήτη μας τα επόμενα χρόνια. Σε αντίθεση με άλλους δεν φοβάμαι τι θα μπορούσε να κάνει η Green New Deal στην οικονομία μας και στην κυβέρνησή μας. Εξάλλου δεν πρόκειται να περάσει»

O Λι, επίσης φρόντισε να ανεβάσει στο Twitter και μια φωτογραφία από την ευφάνταστη παρουσίαση που έκανε στη Γερουσία και γράφει «Η λύση για την κλιματική αλλαγή δεν είναι αυτή η ασόβαρη πρόταση, αλλά που κάνουμε ως άνθρωποι για να εξελιχθούμε. Η λύση σε πολλά από τα προβλήματα, όποτε και όπου και εάν παρουσιάζονται, είναι: ερωτευθείτε, παντρευτείτε και και κάνετε μερικά παιδιά» (!).

Η απάντηση της Οκάσιο-Κορτέζ ήρθε επίσης μέσω Twitter και συνοδευόταν εξίσου από στιγμιότυπα της ομιλίας του γερουσιαστή Λι με την επισήμανση: «Πολιτικοί του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος χρησιμοποιούν χρήματα της Γερουσίας για να τυπώσουν πόστερ με τον Aquaman και να επιχειρηματολογήσουν πως η Green New Deal που θα σώσει τη χώρα από την κλιματική αλλαγή είναι σπατάλη χρημάτων».

Και συνεχίζει: «Όπως πολλές γυναίκες και εργαζόμενοι, κατά διαστήματα πάσχω από το σύνδρομο του απατεώνα: είναι εκείνες οι στιγμές, κυρίως τις πιο δύσκολε μέρες, που αναρωτιέται κανείς εάν όσοι των επικρίνουν έχουν δίκιο. Αλλά μετά κάνουν κάτι όπως αυτό και όλα ξεκαθαρίζουν. Εάν ένας τύπος σαν αυτόν μπορεί αν γίνει γερουσιαστής, τότε ο καθένας μπορεί να κάνει τα πάντα».

Πηγές: BBC, HuffPost US

Sponsored Post