Η απίστευτη αντίδραση αεροσυνοδού όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε σε λάθος αεροδρόμιο

Και φυσικά οι επιβάτες ξεκαρδίστηκαν στα γέλια.

Αεροσκάφος της British Airways που ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιήσει την πτήση Λονδίνο- Ντίσελντορφ κατέληξε στο αεροδρόμιο του Εδιμβούργου. Το λάθος (965χλμ) αποδόθηκε στη χρήση λάθους σχεδίου πτήσεως που δόθηκε και- προφανώς χωρίς δεύτερη σκέψη-χρησιμοποιήθηκε από τους κυβερνήτες.

Η British Airways ζήτησε συγγνώμη από τους επιβάτες ενώ όπως έγινε γνωστό το BAe-146, χωρητικότητας 96 θέσεων, χειριζόταν πλήρωμα της γερμανικής εταιρείας τσάρτερ Aviation για λογαριασμό της βρετανικής εταιρείας. Το αεροσκάφος και το πλήρωμά του εκτελούσαν υπεργολαβία, που ανέλαβαν με μια διαδικασία γνωστή στην αεροπορική βιομηχανία με τον όρο wet lease («μίσθωση με πλήρωμα»).

Αυτό βέβαια που δεν μάθαμε όταν έγινε γνωστή η αρχική είδηση, ήταν οι αντιδράσεις επιβατών και αεροσυνοδών στο αεροσκάφος όταν το λάθος έγινε αντιληπτό.

Όταν ο κυβερνήτης προσγείωσε τελικά το αεροσκάφος στο Εδιμβούργο ένας προφανώς έκπληκτος αεροσυνοδός ακούγεται στο βίντεο που δημοσίευσε η Daily Mail, να λέει στους επιβάτες. «Να πάρει η ευχή! Κανείς σας δεν πάει στο Εδιμβούργο; Κανείς για Εδιμβούργο; ΟΚ, παρακαλώ μην τραβάτε φωτογραφίες και βίντεο».

Φυσικά η ανακοίνωση του αεροσυνοδού ξάφνιασε τους επιβάτες που φυσικά δεν είχαν αντιληφθεί ότι δεν πετούσαν προς Ντίσελντορφ (εδώ δεν το είχαν καταλάβει οι πιλότοι).

Η αλήθεια πάντως είναι πως οι περισσότεροι όχι μόνο φαίνεται να αντιδρούν ψύχραιμα αλλά και να γελάνε, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει πως κάποιοι άλλοι δεν εκνευρίστηκαν αφού η άφιξή τους στην πόλη της Γερμανίας θα καθυστερούσε για ώρες.