Καλοσωρίζοντας το 2022 με 22 αλήθειες ζωής

Για ψυχική και σωματική υγεία, ισορροπία και εξέλιξη
Iryna Veklich via Getty Images

2022: Νέα χρονιά, Νέα αρχή, Καινούργια ξεκινήματα με Στόχους, Προσδοκίες, Όνειρα και Επιδιώξεις!

Μοιράζομαι μαζί σας μερικές Γνώσεις και Αλήθειες που μπορούν να γίνουν Μαθήματα Ζωής για να μας διδάξουν και εξελίξουν!

Κρατήστε όσες από αυτές όσες σας εκφράζουν και σας βοηθούν να αντιμετωπίσετε δοκιμασίες και να κτίσετε μια πιο Υγιή, Αισιόδοξη και Ευτυχισμένη ζωή!

22 Αλήθειες - Σοφίες Ζωής:

 1. Ανακάλυψε αυτό που Αγαπάς και σου δίνει Εμπνευση και κάνε το μέρος της καθημερινής σου ζωής !

 2. Τόλμησε το διαφορετικό και το καινούργιο. Να θυμάσαι: οι θετικές εμπειρίες σου δίνουν χαρά, ενώ οι αρνητικές σου δίνουν μαθήματα ζωής και σε εξελίσσουν!

 3. Μη δειλιάζεις στο Καινούργιο και την Αλλαγή! Αποδέξου τις αλλαγές & προσαρμόσου. Οι πιο ισορροπημένοι άνθρωποι είναι αυτοί που έχουν δυνατότητα προσαρμογής στις αλλαγές με Ευελιξία πού είναι Αξία Συναισθηματικής Νοημοσύνης, E.Q. ! (Emotional Flexibility & Agility).

 4. Μάθε να Ακούς τους άλλους με «Ανοιχτά Αυτιά & Ψυχή, χωρίς να τους κρίνεις» με «Ενεργητική Ακρόαση» ( Active Listening )( Dr Thomas Gordon theory)

 5. Στην Επικοινωνία με τους άλλους μάθε να χρησιμοποιείς το «Εγώ Μήνυμα» ( I-message), π.χ : Εγώ νοιώθω ότι….), αντί το Εσύ μήνυμα που ακούγεται σαν κριτική. ( Dr Thomas Gordon theory)

 6. Καλλιέργησε τα 4 Α: Αυτογνωσία-Αυτοσεβασμό, Αυτό-φροντίδα & Αυτό Πεποίθηση! Μάθε να αγαπάς τον εαυτό σου, με τα προτερήματα και ιδιαιτερότητες σου.

 7. Μάθε να εκφράζεις τα Συναισθήματα σου και να καλύψεις τις Ανάγκες σου. Πίστεψε ότι είσαι ένας μοναδικός και υπέροχος άνθρωπος !

 8. Κάνε Θετικές Σκέψεις που προκαλούν → Θετικά Συναισθήματα και αυτά δημιουργούν → τη Θετική σου Πραγματικότητα! (Dr Martin Seligman)

 9. Αντιμετώπισε τη ζωή με Αισιοδοξία! Μη βλέπεις μόνο προβλήματα & εμπόδια. Να ψάχνεις και να βρίσκεις λύσεις. Να βλέπεις το «ποτήρι μισογεμάτο, αντί για μισοάδειο».

 10. Καλλιέργησε Ευγενική και Θετική Διάθεση: Υιοθέτησε αυθεντικό χαμόγελο, ευγένεια και θετικά σχόλια στις διαπροσωπικές σου σχέσεις !

 11. Θυμήσου ότι τα μικρά, αλλά ουσιαστικά χαρακτηριστικά, όπως: η καλή διάθεση, η ευγενική συμπεριφορά και η αισιοδοξία κάνουν τη διαφορά και δημιουργούν μια Θετικότερη Ζωή!

 12. Μην απογοητεύεσαι εύκολα και μην παραπονιέσαι συνέχεια, ιδιαίτερα όταν κάτι δεν πάει καλά. Μάθε από τις δοκιμασίες. Είναι Μαθήματα Ζωής!

 13. Καλλιέργησε Αξίες Συναισθηματικής Νοημοσύνης, E.Q. όπως: Αυτογνωσία, Εν-συναίσθηση, Αυτοπεποίθηση, Θετική Σκέψη, Πίστη, Ειλικρίνεια, Αυτοσεβασμός, Σεβασμός στους άλλους, Επικοινωνία, Μοίρασμα & Ευγνωμοσύνη. (Dr. Daniel Goleman)

 14. Τοποθέτησε Αξιόλογους Στόχους που ανταποκρίνονται στις δικές σου προσωπικές Αξίες. Έτσι θα πραγματοποιήσεις τα Όνειρα σου. Σου αξίζει!

 15. Μάθε να κοντρολάρεις το άγχος στη καθημερινότητα σου για να μην σε καταβάλλει. Υιοθέτησε τεχνικές χαλάρωσης, σωματικής άσκησης και αναπνοής, διαλογισμού, θετικού οραματισμού και συχνής επαφής με τη φύση.

 16. Βρες ενδιαφέροντα και δημιουργικές ενασχολήσεις που σε εκφράζουν. Καλλιέργησε την Ψυχή, το Νου, το Πνεύμα & το σώμα σου.

 17. Καλλιέργησε τη φιλία! Οι καλοί, αυθεντικοί φίλοι είναι δώρο ζωής!

 18. Μάθε να αγαπάς, να συγχωρείς και να αναγνωρίζεις πότε μία σχέση ή μια συνεργασία έχει τελειώσει, ώστε να προχωρήσεις στο επόμενο βήμα στη ζωή σου. Να θυμάσαι τα μαγικά 3Α: Αναγνώριση, Αποδοχή, Αλλαγή!

 19. Προσέφερε στους άλλους όπως, όσο και όταν μπορείς με Θετικές πράξεις. Η Προσφορά μας κάνει καλυτέρους ανθρώπους, πιο γεμάτους και πιο ευτυχισμένους!

 20. Μάθε να βιώνεις Ευγνωμοσύνη για ότι υπάρχει στη ζωή σου, μικρότερο ή μεγαλύτερο! Καλλιέργησε αυτή τη Φιλοσοφία ως Τρόπο Ζωής!

 21. Κάνε Όνειρα για το μέλλον αλλά στο εστιάσου στο εδώ και τώρα. Το Παρελθόν έφυγε, το μέλλον είναι αβέβαιο, η μόνη πραγματικότητα είναι στο Παρόν, όπως εμείς επιλέγουμε να την βιώσουμε! (Dr Eckhart Tolle)

 22. Πίστεψε ότι είσαι Υπέροχα Μοναδικός/η έτσι ακριβώς όπως είσαι! Μη συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους. Γίνε η καλύτερη Εκδοχή του Εαυτού σου!