Κασσελάκης: Ζητώ δημοψήφισμα από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ για την αποπομπή των 4 - Αποχώρηση Σκουρλέτη

«Αύριο θα ζητήσω από την ΚΕ να αποφασίσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος από τα μέλη και τους φίλους του κόμματος για την αποπομπή των τεσσάρων» (Φίλης, Βίτσας, Σκουρλέτης, Τζουμάκας)
.
.
Eurokinissi

Τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ για την αποπομπή των τεσσάρων στελεχών που «προσέβαλαν βάναυσα όλους μας» θα ζητήσει από την Κεντρική Επιτροπή, δήλωσε μέσω social media ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης.

«Εάν η Κεντρική Επιτροπή αρνηθεί, θα προχωρήσω στη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος με αίτημα του 15% των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, ακριβώς όπως προβλέπει το καταστατικό μας» προσθέτει.

«Δε θα κάνω πίσω! Θα τιμήσω την εντολή που έλαβα πλήρως. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει ένα υγιές, ενιαίο κόμμα, όπου η μόνη τάση θα είναι η δημοκρατία από τη βάση. Η λειτουργία ενός κόμματος, και πόσω μάλλον της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αποτελεί πολύ σοβαρό ζήτημα για να γίνεται θέμα αναβολών και σκόπιμων ή μη καθυστερήσεων» σημειώνει ο κ. Κασσελάκης.

Σημειώνεται πως προηγουμένως ο Γιώργος Σταθάκης είχε εξαπολύσει νέα πυρά κατά του κ. Κασσελάκη, σχολιάζοντας πως για εκείνον «ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Στέφανο Κασσελάκη πρόεδρο έχει τελειώσει».

Όπως είπε, πως παρά τις «χαοτικές» όπως τις χαρακτήρισε διαφορές μεταξύ των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, που υπήρξαν τα τελευταία 15 χρόνια «η ενότητα του κόμματος υπό τον Αλέξη Τσίπρα ήταν αδιαπραγμάτευτη», καθώς και η «αριστερή ριζοσπαστική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ» που κάποτε είχε ο ΣΥΡΙΖΑ και πως με τον Αλέξη Τσίπρα ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση και παρέμενε ένα κόμμα που θα μπορούσε να διεκδικήσει την κυβέρνηση. «Με τον κ Κασσελάκη ακυρώθηκαν και τα τρία στοιχεία» υπογράμμισε.

Μάλιστα τόνισε πως «οι υποστηρικτές του νέου προέδρου, εντός του ΣΥΡΙΖΑ, ήδη από το 2019 κάνουν μία επίθεση στην Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι είναι υπεύθυνη για την ήττα» προσθέτοντας πως αυτή η κρίση κλιμακώθηκε και πριν τις εκλογές του 2023 αλλά και ακόμη περισσότερο μετά σημειώνοντας πως ακυρώθηκε και η ενότητα και ο αριστερός χαρακτήρας του κόμματος.

Δημοφιλή