Καταφέραμε να μολύνουμε τον Αρη πριν καν πατήσουμε το πόδι μας πάνω του

Κι όμως, αφήσαμε το στίγμα μας και στον κόκκινο πλανήτη.
LOADINGERROR LOADING

Ο Άρης παίρνει μια πικρή γεύση της ανθρώπινης ζωής πριν καν βρεθεί κανείς εκεί.

Η NASA ανέφερε την Τετάρτη 15 Ιουνίου ότι το ρόβερ Perseverance , το ρομποτικό της όχημα, εντόπισε τα απομεινάρια μιας ισοθερμικής κουβέρτας, που οι επιστήμονες της NASA πιστεύουν ότι μπορεί να έπεσε κατά την προσεδάφιση του ρόβερ στον Άρη. Το ρομπότ-εξερευνητής ήταν τυλιγμένο στο υλικό για καλύτερο έλεγχο της θερμοκρασίας του.

«Η ομάδα μου εντόπισε κάτι απροσδόκητο: Είναι ένα απομεινάρι ισοθερμικής κουβέρτας που ενδέχεται να προήλθε από την προσεδάφισή μου στον Άρη, από την πλατφόρμα πυραύλων που με βοήθησε στην κατάβασή μου το 2021.»

«Αυτό το γυαλιστερό κομμάτι φύλλου, αποτελεί μέρος μιας θερμικής κουβέρτας. Είναι ένα υλικό που χρησιμοποιείται για τον έλεγχο της θερμοκρασίας μου. Για μένα αποτελεί έκπληξη που το ανακάλυψα εδώ: Κατά το στάδιο της προσεδάφισής μου υπέστη συντριβή περίπου δύο χιλιόμετρα μακριά. Αυτό το κομμάτι προσγειώθηκε εδώ μετά από τη δραματική κατάβαση ή το φύσηξε εδώ ο άνεμος;»

Το ρομποτικό όχημα προσεδαφίστηκε στον Άρη τον Φεβρουάριο του 2021, σηματοδοτώντας την ένατη αποστολή της NASA στον πλανήτη. Σύμφωνα με το βιογραφικό του ρομπότ στο Twitter, τα χόμπι του είναι η φωτογραφία και η συλλογή πετρωμάτων.

Μέχρι στιγμής, μόνο μη επανδρωμένα διαστημόπλοια έχουν ταξιδέψει στον Άρη, αλλά η NASA ελπίζει να προσγειώσει τους πρώτους ανθρώπους στον Άρη μέχρι τη δεκαετία του 2030.

Δημοφιλή