Αναγκάστηκε να δώσει την κόρη της στον φερόμενο βιαστή της και να του πληρώσει διατροφή

Αν και ο ίδιος έχει παραδεχθεί ότι είναι βιολογικός πατέρας του παιδιού της Κρίστα, δεν έχει κατηγορηθεί σχετικά με τους ισχυρισμούς της περί βιασμού.
.
.
Facebook

Ήταν το 2005 όταν η ζωή της Κρίστα Άμπελσεθ θα άλλαζε για πάντα, οταν δέχθηκε να την παέι σπίτι της ο Τζον Μπαρνς, σήμερα 46 ετών, επειδή ο φίλος της αποφάσισε να φύγει νωρίτερα από ένα δείπνο.

Τότε σε ηλικία 16 ετών η Άμπελσεθ έπεσε θύμα βιασμού στα 16 από τον 30χρονο άνδρα και σήμερα 22 χρόνια μετά , καλείται να παραδώσει την επιμέλεια της κόρης τους - και να του καταβάλει διατροφή.

«Αντί να με φέρει σπίτι, με πήγε στο σπίτι του. Μόλις μπήκαμε μέσα, με βίασε στον καναπέ του», λέει ο 32χρονη στο ειδησεογραφικό πρακτορείο WBRZ.

Σοκαρισμένη και χωρίς να ξέρει τι έπρεπε να κάνει, άφησε φίλους και συγγενείς να πιστέψουν ότι η εγκυμοσύνη - αποτέλεσμα του βιασμού - προέκυψε από μια σχέση που είχε εκείνη την εποχή.

Έφερε στον κόσμο ένα κοριτσάκι και συνέχισε τη ζωή της - μέχρι που ο Τζον Μπαρνς έμαθε για την τότε 5χρονη κόρη τους, το 2010.

Στη συνέχεια ξεκίνησε δικαστική διαμάχη εναντίον της για να αποκτήσει δικαιώματα κηδεμονίας.

Την βίασαν στα 16, έμεινε έγκυος και τώρα πρέπει να πληρώσει διατροφή στον βιαστή για το παιδί τουςFacebook Twitter
H 32χρονη μητέρα υποστηρίζει ότι ο John Barnes (φωτογραφία) την βίασε και έμεινε έγκυος από την σεξουαλική επίθεση.

Όμως, παρά την καταγγελία σεξουαλικής επίθεσης σε βάρος του και τη σθεναρή μάχη να έχει το παιδί υπό τη φροντίδα της, τα δικαιώματα επιμέλειας της Κρίστα για τη 16χρονη ανακλήθηκαν τον περασμένο μήνα λόγω ενός ισχυρισμού του Μπαρνς ότι αγόρασε ένα κινητό τηλέφωνο για την κόρη τους.

Η δικαστική απόφαση ανάγκασε επίσης την Κρίστα να καταβάλει διατροφή στον φερόμενο ως βιαστή της, κάτι που οι συνήγοροί της χαρακτήρισαν εξωφρενική αποτυχία της δικαιοσύνης.

Ο Μπαρνς, στο πελατολόγιο της εταιρείας του οποίου περιλαμβάνονται υπηρεσίες επιβολής του νόμου, δεν έχει ακόμη κατηγορηθεί για εγκλήματα σε σχέση με τους ισχυρισμούς που κατέθεσε η Κρίστα πριν από επτά χρόνια.

Ανεξάρτητα από το αν η σεξουαλική επαφή ήταν συναινετική, κάτι που η Κρίστα επιμένει ότι δεν ήταν, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως βιασμός ανηλίκου - καθώς η ηλικία συναίνεσης στη Λουιζιάνα είναι τα 17 έτη.

Η Κρίστα Άμπελσεθ συνάντησε τον Τζον Μπαρνς το 2005 έξω από ένα μπαρ, όταν προσφέρθηκε να την πάει σπίτι της, αφού ο φίλος της είχε αποφασίσει να φύγει νωρίτερα, είπε.

Αυτό που ακολούθησε ήταν στιγμές τρόμου, καθώς φέρεται να κακοποιήθηκε σεξουαλικά στο σπίτι του.

Την βίασαν στα 16, έμεινε έγκυος και τώρα πρέπει να πληρώσει διατροφή στον βιαστή για το παιδί τους.

Έγγραφα που περιήλθαν στην κατοχή του WBRZ δείχνουν ότι ένα τεστ DNA απέδειξε ότι ο Τζον Μπαρνς ήταν ο πατέρας του παιδιού. Κατά τη στιγμή της σύλληψης, εκείνος ήταν 30 ετών και εκείνη 16.

«Όλοι υπέθεσαν ότι [η εγκυμοσύνη] ήταν από έναν φίλο, και τους άφησα να το πιστεύουν», λέει η ίδια. «Όταν η κόρη μου ήταν πέντε ετών, εκείνος το έμαθε και μόλις το έμαθε, κυνήγησε την επιμέλεια και ήθελε να μου την πάρει. Του έδωσαν από κοινού επιμέλεια παρά το γεγονός ότι το παιδί γεννήθηκε από βιασμό», πρόσθεσε.

Η απόφαση επιμέλειας που είχε δοθεί στην 32χρονη μητέρα ανακαλέστηκε τον περασμένο μήνα και αναγκάστηκε να καταβάλει διατροφή και νομικά έξοδα στον Μπαρνς.

Τώρα η Κρίστα αγωνίζεται να πάρει πίσω την επιμέλεια της κόρης της, η οποία είναι 16 ετών - στην ίδια ηλικία που ήταν όταν φέρεται να δέχθηκε την επίθεση του Μπαρνς.

Μιλώντας στο WBRZ, η 32χρονη ισχυρίστηκε ότι δέχτηκε απειλές από τον Μπαρνς, ο οποίος έχει «καλές διασυνδέσεις», ενώ πιστεύει ότι η καταγγελία σεξουαλικής επίθεσης που κατέθεσε εναντίον του στο γραφείο του σερίφη της Tangipahoa Parish δεν έχει διερευνηθεί διεξοδικά.

«Δεν ανατέθηκε ποτέ σε ντετέκτιβ και δεν διερευνήθηκε ποτέ τίποτα», ισχυρίζεται η ίδια.

Έγγραφα, που περιήλθαν στην κατοχή του WBRZ, δείχνουν πως ένα τεστ DNA αποδεικνύει ότι ο John Barnes ήταν πατέρας του παιδιού.

Ο Τζον Μπαρνς είναι ο ιδιοκτήτης της Gumbeaux Digital, στους πελάτες της οποίας περιλαμβάνεται η αστυνομία της Ponchatoula, όπου βρίσκεται η έδρα της εταιρείας.

Αν και ο ίδιος έχει παραδεχθεί ότι είναι βιολογικός πατέρας του παιδιού της Κρίστα, δεν έχει κατηγορηθεί σχετικά με τους ισχυρισμούς της περί βιασμού.

Όμως, παρά την έρευνα που σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη της Tangipahoa Parish είναι ακόμη ανοιχτή, του δόθηκε η πλήρης επιμέλεια του παιδιού.

«Έχει καλές διασυνδέσεις», λέει η Κρίστα. «Με έχει απειλήσει πολλές φορές, λέγοντας ότι έχει διασυνδέσεις στη δικαιοσύνη, οπότε καλύτερα να προσέχω και ότι μπορεί να μου την πάρει όποτε θέλει. Δεν τον πίστευα μέχρι που συνέβη αυτό».

Το τμήμα του σερίφη δήλωσε στο WBRZ ότι η έρευνα σχετικά με τους ισχυρισμούς της 32χρονης ήταν ανοιχτή και συνεχίζεται - αλλά δεν έχει προχωρήσει από το 2015.

Πηγή: wbrz