Κριστιάνο Ρονάλντο: Απορρίφθηκε η υπόθεση κατηγορίας σε βάρος του για βιασμό

Η Κάθριν Μαγιόργκα κατήγγειλε τον Ρονάνλτο για βιασμό τον Ιούνιο 2009, αξιώνοντας αποζημίωση δεκάδων εκατομμυρίων ευρών.
via Associated Press

Απορρίφθηκε η κατηγορία βιασμού που υπήρχε σε βάρος του Κριστιάνο Ρονάλντο από την περιφερειακή δικαστή των ΗΠΑ, Τζένιφερ Ντόρσεϊ και παράλληλα τιμώρησε τη δικηγόρο της Κάθριν Μαγιόργκα για κακή συμπεριφορά και υπεξαίρεση εγγράφων.

Η Κάθριν Μαγιόργκα κατήγγειλε τον Ρονάνλτο για βιασμό τον Ιούνιο 2009, κατηγορώντας τον ότι τη βίασε σε δωμάτιο του 57ου ορόφου του ξενοδοχείου «Palmas Casino» στο Λας Βέγκας, αξιώνοντας αποζημίωση δεκάδων εκατομμυρίων ευρών.

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ δεν δέχτηκε ποτέ την κατηγορία και υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη γυναίκα κοιμήθηκε μαζί του με τη θέλησή της, ενώ πριν μερικά χρόνια το 2018 με ανάρτησή του τοποθετήθηκε λέγοντας ότι: «Αρνούμαι τις κατηγορίες εναντίον μου. Ο βιασμός είναι αποτρόπαιο έγκλημα που έρχεται σε αντίθεση με όλα όσα είμαι και πιστεύω».

Η απόφαση γράφτηκε σε μία έκθεση 42 σελίδων και αποτρέπει την πλευρά της Μαγιόργκα να προσπαθήσει να ανοίξει για τρίτη φορά την υπόθεση.

Η Τζένιφερ Ντόρσεϊ στην απόφασή της αναφέρει μεταξύ άλλων και τα εξής: «Θεωρώ ότι η προμήθεια και η συνεχής χρήση αυτών των εγγράφων έγινε κακή τη πίστη και απλώς το να αποκλείσω τον Στόβαλ δεν θα αλλάξει την προκατάληψη σε βάρος του Ρονάλντο, επειδή τα έγγραφα και το εμπιστευτικό περιεχόμενό τους έχουν συνδυαστεί άρρηκτα με τους ισχυρισμούς της ενάγουσας Κάθριν Μαγιόργκα. Αξίζουν σκληρές κυρώσεις».

Η Αμερικανίδα που κατήγγειλε τον Ρονάλντο είχε αποποιηθεί το δικαίωμα της ανωνυμίας της σε συνέντευξή της στο “Der Spiegel” το 2018. Το Γερμανικό περιοδικό είχε μάθει την υπόθεση αντλώντας πληροφορίες από την ιστοσελίδα Football Leaks.

Τα συγκεκριμένα έγγραφα που διέρρευσαν αποτέλεσαν αντικείμενο παράλληλης δικαστικής διαμάχης, ενώ ο Ρονάλντο προσπάθησε να μπλοκάρει δικαστικά τη μεταβίβασή τους από την αστυνομία του Λας Βέγκας σε μία εφημερίδα που είχε ζητήσει πρόσβαση. Όμως η ιστοσελίδα Football Leaks τα απέκτησαν παράνομα και παραβίασαν το απόρρητο μεταξύ δικηγόρου και πελάτη.

Πριν μερικούς μήνες πάντως ένας δικαστής στην Αμερική είχε εισηγηθεί να απορριφθεί η προσπάθεια της Μαγιόργκα να μηνύσει τον Ρονάλντο ζητώντας αποζημίωση 65.000.000 ευρώ για τον λόγο αυτό. Ότι δηλαδή η υπόθεσή της βασιζόταν σε μεγάλο βαθμό στα έγγραφα αυτά που αποκτήθηκαν παράνομα.