Κάθειρξη 12 ετών σε 23χρονο για βιασμό 51χρονου ΑμεΑ: Διαφεύγει ο καταδικασθείς

Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε ερήμην. Μετά την απολογία του στον ανακριτή Βόλου του είχαν επιβληθεί όροι τους οποίους δεν τήρησε και διαφεύγει.
Nora Carol Photography via Getty Images

Ο βιασμός ενός 51χρονου ΑμεΑ από τον Αλμυρό Βόλου με νοητική υστέρηση, που καταγγέλθηκε τον Σεπτέμβριο του 2019 είχε προκαλέσει οργή και αποτροπιασμό στην κοινή γνώμη.

Οι αρχές είχαν συλλάβει τότε δύο άτομα, καθώς για την ίδια υπόθεση είχε κατηγορηθεί και ένας ανήλικος Ρομά ηλικίας 11 ετών, εναντίον του οποίου δεν είχε ασκηθεί τελικά ποινική δίωξη λόγω της ανηλικότητάς του.

Ο 23χρονος δικάστηκε την Πέμπτη και κρίθηκε ένοχος με κατά πλειοψηφία απόφαση του Κακουργιοδικείου Λάρισας, καθώς ένας ένορκος και ένας δικαστής αντιπρότειναν αθώωσή του, λόγω αμφιβολιών.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας του επέβαλε κάθειρξη 12 ετών χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη καθώς κρίθηκε ένοχος για κατάχρηση ανίκανου προσώπου σε γενετήσια πράξη.

Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε ερήμην. Μετά την απολογία του στον ανακριτή Βόλου του είχαν επιβληθεί όροι τους οποίους δεν τήρησε και διαφεύγει.

Βιασμός 51χρονου ΑμεΑ: Το χρονικό

Σύμφωνα με τη καταγγελία που είχε γίνει, οι δύο νέοι οδήγησαν τον 51χρονο σε ερημική τοποθεσία, με τη βία προέβησαν σε βάρος του σε ασελγείς πράξεις και στη συνέχεια του έκλεψαν την αλυσίδα με τον σταυρό.

«Ο 11χρονος με είχε χτυπήσει στο παρελθόν και φοβήθηκα», είχε καταθέσει ο 51χρονος αρχίζοντας να εξιστορεί στις αρχές πώς ξεκίνησε η τραυματική του εμπειρία.

Στην απολογία του στον ανακριτή Βόλου ο ανήλικος αρνήθηκε τις κατηγορίες. Είπε ότι ζήτησε χρήματα από τον παθόντα και ότι εκείνος του απάντησε ότι είχε μόνο την αλυσίδα. Υποστήριξε ότι πήρε τον σταυρό και ότι τον πούλησε στον 20χρονο έναντι του ποσού των 5 ευρώ. Στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι με τα χρήματα αυτά έπαιξε ηλεκτρονικά παιχνίδια. «Δεν ξέρω τίποτα άλλο», είχε καταθέσει.

Από την πλευρά του ο 23χρονος είχε ισχυριστεί ότι συνάντησε τυχαία στην πλατεία τον ανήλικο και τον 51χρονο. Εκεί αγόρασε από τον ανήλικο τη χρυσή αλυσίδα με τα χρήματα που του έδωσε ο πατέρας του για να αγοράσει τσιγάρα και μια κάρτα. Τέλος, υποστήριξε ότι είδε τον παθόντα και τον 11χρονο να απομακρύνονται σε απόμερο μέρος, αλλά δεν τους ακολούθησε, καθώς φοβήθηκε, γιατί ο πατέρας του δεν του είχε επιτρέψει να καθίσει παραπάνω στην πλατεία και έπρεπε να πάει στο σπίτι.

Δημοφιλή