Κάθειρξη 12 ετών σε γυναικολόγο στη Γαλλία που βίαζε ασθενείς του - ακόμη και έγκυες ή λεχώνες

"Άκουσα τα βάσανα τους και λυπάμαι αλλά εγώ τις αγαπούσα", δήλωσε ο δράστης.
Getty Creative

Ποινή κάθειρξης 12 ετών για συνολικά 11 βιασμούς, επέβαλλε δικαστήριο το της Νότιας Γαλλίας σε 49 χρονο γυναικολόγο-μαιευτήρα ο οποίος στιχοποιούσε γυναίκες ασθενείς του.

Σύμφωνα με τον Εισαγγελέα Αλμπέρ Σαντινόλ, ο οποίος ζήτησε την επιβολή της μέγιστης των ποινή, δηλαδή 20 έτη κάθειρξης, ο κατηγορούμενος, Λιονέλ Σαρβάν «δεν δίστασε να εκμεταλλευτεί ευάλωτες γυναίκες, έγκυες ή σε λοχεία».

Ο Σαρβάν, 49 ετών, κρίθηκε ένοχος για διάπραξη σεξουαλικών επιθέσεων σε ασθενείς του το χρονικό διάστημα μεταξύ 2013 και 2016 - συγκεκριμένα για «μασάζ» κλειτορίδας, περινέου και μαστού και διεισδύσεις δαχτύλων στον κόλπο- υπό το πρόσχημα ιατρικών διαδικασιών κατά την προετοιμασία του τοκετού ή κατά την μεταγεννητική παρακολούθηση.

Πολλές γυναίκες ασθενείς δήλωσαν ότι «πάγωσαν» ή «παρέλυσαν» κατά τη διάρκεια των βιασμών και δεν τολμούσαν να μιλήσουν αρχικά, ενώ υπέφεραν από μακροχρόνιες ψυχολογικές συνέπειες. Όλες οι γυναίκες μίλησαν για προδοσία «εμπιστοσύνης» όταν βρίσκονταν σε περίοδο μεγάλης ευαλωτότητας.

«Άκουσα τα βάσανα των ασθενών και λυπάμαι. Έχω ένα μέρος της ευθύνης για αυτό τον πόνο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν σκόπιμο εκ μέρους μου. Αγαπούσα αυτές τις ασθενείς», υποστήριξε ο κατηγορούμενος στη δίκη του.

Ένας ψυχίατρος τον περιέγραψε ως «δράστη που ενήργησε κάνοντας κατάχρηση της εμπιστοσύνης που απολάμβανε».

Πηγή: AFP

Δημοφιλή