Κατσίκα γέννησε πλάσμα που μοιάζει με διαστάυρωση ανθρώπου και γουρουνιού - Ανησυχούν για κατάρα οι κάτοικοι

Κατσίκα γέννησε πλάσμα που μοιάζει με διαστάυρωση ανθρώπου και γουρουνιού - Ανησυχούν για κατάρα οι κάτοικοι

Μια κατσίκα στις Φιλιππίνες πυροδότησε τους φόβους για ύπαρξη κατάρας στους ιδιοκτήτες της, καθώς γέννησε ένα πλάσμα που μοιάζει με διασταύρωση ανθρώπου και γουρουνιού.

Η κατσίκα γέννησε με καισαρική και μολονότι το πρώτο κατσικάκι που γέννησε φαινόταν φυσιολογικό, το δεύτερο ανησύχησε ιδιαίτερα τους παρευρισκομένους.

«Συγκλονιστήκαμε. Δεν μπορούμε να εξηγήσουμε με τι μοιάζει. Όλοι οι γείτονες έτρεξαν στο σπίτι μας για να το δουν», λέει η Ζοσεφίν Ρεπίκ, η οικογένεια της οποίας έχει υπό την ιδιοκτησία της η φάρμα στο Μιντανάο των Φιλιππινών.

Σημειώνεται, ότι ούτε η κατσίκα, ούτε οι απόγονοί της κατάφεραν να κρατηθούν στη ζωή, αφήνοντας τους κτηνοτρόγφους με αναπάντητα ερωτήματα. «Κανείς δεν ξέρει τι είναι, αλλά σίγουρα δεν είναι κατσίκα», συνεχίζει η Ρεπίκ. «Αναρωτιόμαστε γιατί συνέβη και αν είναι κάποια κατάρα».

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η κατσίκα υπέφερε από κάποια γενετική μετάλλαξη στη μήτρα, σύμφωνα με τη Daily Mail.

«Είναι πολύ πιθανόν η κατσίκα να νόσησε από τον πυρετό της κοιλάδας Rift, ασθένεια που μεταδίδεται από τα τσιμπήματα των κουνουπιών και προσβάλλει κυρίως τα αιγοπρόβατα», εξηγεί ο Agapita Salces, καθηγητής στο Ινστιτούτο Επιστήμης των Ζώων του Πανεπιστημίου Φιλιππίνων.

Το πλάσμα στις Φιλιππίνες δεν είναι το πρώτο μεταλλαγμένο ζώο του τρέχοντος έτους. Τον Μάιο, ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο κατέγραφε επίσης ένα παράξενο πλάσμα που έμοιαζε με διασταύρωση χοίρου και ανθρώπου.