Καβούρι: Νάρκη εντοπίστηκε μέσα στη θάλασσα - Πώς εξουδετερώθηκε (Βίντεο)

Βρισκόταν σε βάθος μόλις 1,5 μέτρου.
Η νάρκη που βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη
Η νάρκη που βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη
Eurokinissi

Σε εξουδετέρωση νάρκης με ελεγχόμενη έκρηξη στην παραλία του Καβουριού προχώρησαν το πρωί πυροτεχνουργοί.Τη νάρκη του Β′ Παγκοσμίου Πολέμου είχε βρει λουόμενος.

Την επιχείρηση για την ελεγχόμενη έκρηξη της νάρκης που βρισκόταν στη θάλασσα είχε αναλάβει ειδικό τμήμα του Πολεμικού Ναυτικού και ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Η νάρκη εντοπίστηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή Τρύπια Βάρκα στο Καβούρι και αμέσως σήμανε συναγερμός για την εξουδετέρωσή της.

Ο δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης είχε εκδώσει σχετική ανακοίνωση μετά τον εντοπισμό της νάρκης το βράδυ της Τετάρτης (12/6) στην περιοχή Τρύπια Βάρκα στο Καβούρι: «Σας ενημερώνουμε ότι στην βραχώδη περιοχή του Μεγάλου Καβουρίου εντός θαλάσσης σε βάθος 1,50μ. εντοπίστηκε αντιαρματική νάρκη».

Για το λόγο αυτό, από τις 06:00 έως τις 08:00 το πρωί της Πέμπτης, απαγορευόταν η είσοδος αυτοκινήτων και πεζών στην περιοχή και ειδικότερα στη Λεωφόρο Καβουρίου μετά τη διασταύρωση με την Οδό Λητούς. Η κυκλοφορία μετά την επιτυχή εξουδετέρωσή της έχει αποκατασταθεί.

Δημοφιλή