Κύπρος: Δεύτερη σορός εντοπίστηκε σε βαλίτσα στην Κόκκινη Λίμνη - Το 5ο θύμα του «Ορέστη»

Πληροφορίες ότι το άψυχο σώμα ανήκει στην 8χρονη Ελενα-Ναταλία.
ASSOCIATED PRESS

Μια ακόμη σορός, σε προχωρημένη αποσύνθεση, βρέθηκε μέσα σε βαλίτσα, η οποία ανασύρθηκε το μεσημέρι της Κυριακής από την Κόκκινη Λίμνη, όπου πέταγε τα θύματά του ο serial killer λοχαγός με το ψευδώνυμο «Ορέστης».

Πρόκειται για το δεύτερο πτώμα που εντοπίζεται στο συγκεκριμένο σημείο. Αυτό πιστεύεται ότι είναι το πέμπτο από τα συνολικά επτά θύματα του δράστη.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις από τον Εκπρόσωπο της Αστυνομίας, Ανδρέα Αγγελίδη, η ρομποτική κάμερα κατέγραψε νέα δεδομένα σε συγκεκριμένα σημεία τα οποία «υπέδειξε» το Sonar και κρίθηκε αναγκαία η κατάδυση δύτη όπου με τη χρήση διχτύου ανασύρθηκε η βαλίτσα.

Yiannis Kourtoglou / Reuters

Οπως είπε ο κ. Αγγελίδης, οι έρευνες συνεχίστηκαν και την Κυριακή στην Κόκκινη Λίμνη και η ταξιδιωτική τσάντα ανασύρθηκε από δύτη λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι. Οι υπόλοιπες εξετάσεις, σημείωσε, θα συνεχιστούν στο νεκροτομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σορός ανήκει στο 8χρονο κοριτσάκι Elena-Natalia Bunea, που είχε εξαφανιστεί μαζί με τη μητέρα του Livia Florentina Bunea, την οποία ο 35χρονος αξιωματικός ομολόγησε ότι σκότωσε.

Ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας, αναφερόμενος στις έρευνες που διενεργούνται προς εντοπισμό των σορών των θυμάτων, εξήγησε πως κατά τη διάρκεια του Σαββάτου το σύστημα σόναρ είχε σαρώσει ολόκληρη την έκτασης της λίμνης.

Πρόσθεσε ότι στις 5 το πρωί της Κυριακής δόθηκαν τα αποτελέσματα της σάρωσης, επισημαίνοντας ότι ο αναλυτής και χειριστής του σόναρ υπέδειξε κάποια σημεία αναφοράς δίδοντας μάλιστα και προτεραιότητα.

Οι έρευνες θα συνεχιστούν το πρωί της Δευτέρας με το σόναρ και τη ρομποτική κάμερα στην κόκκινη λίμνη στο Μιτσερό ενώ ο όγκος του ανακριτικού έργου είναι τεράστιος. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο καθ΄ ομολογία κατά συρροή δολοφόνος, οδηγήθηκε νωρίτερα εκ νέου στο Δικαστήριο, το οποίο εξέδωσε διάταγμα 8ημερης κράτησής του.

(Με πληροφορίες από Φιλελεύθερο, SigmaLive, Reuters)