Κερατσίνι: Συγκλονίζει η ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο της 8χρονης Ολγας

«Ασφυκτικός θάνατος εντός 5λέπτου»
Eurokinissi

Μαρτυρικό, ασφυκτικό θάνατο βρήκε η 8χρονη Ολγα στην σιδερόπορτα του εργοστασίου στο Κερατσίνι, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση που αποκαλύπτει το dikastiko.gr.

Η έκθεση που συντάχθηκε και παραδόθηκε στις αρχές, αναλύει όλα τα δεδομένα για το τραγικό περιστατικό της 17ης Νοεμβρίου, όταν το μικρό κορίτσι βρήκε τραγικό θάνατο, σφηνωμένο σε συρόμενη μεταλλική πόρτα βάρους ενός τόνου, σε εργοστάσιο στο Κερατσίνι.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, υπάλληλος του εργοστασίου κατά τις 17:30 το απόγευμα της 17ης Νοεμβρίου έκλεισε τη συρόμενη πόρτα με αποτέλεσμα το κοριτσάκι να εγκλωβιστεί. Πέρασαν είκοσι ολόκληρα λεπτά μέχρι ο υπάλληλος να διαπιστώσει ότι το 8χρονο βρισκόταν μεταξύ συρόμενης πόρτας και παραστάδας και αντί να ανοίξει την πόρτα ειδοποίησε τον προϊστάμενο της παραγωγής του εργοστασίου ο οποίος ειδοποίησε τον υπεύθυνο βάρδιας. Οι τρεις τους φέρονται να πήγαν στο σημείο, άνοιξαν την πόρτα, με αποτέλεσμα το 8χρονο κορίτσι το οποίο είχε εγκλωβιστεί σε όρθια θέση, να πέσει στο έδαφος χωρίς τις αισθήσεις τους. Τότε ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ.

«Την άφησαν εκεί»

Την ίδια ώρα ενημερώθηκε τηλεφωνικά και ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου ο οποίος δεν βρισκόταν στην επιχείρηση και ο οποίος φέρεται να έδωσε εντολή να σταματήσει η παραγωγή και να απομακρυνθούν οι εργαζόμενοι από το εργοστάσιο.

Στις 18:30, μια ώρα μετά το τραγικό περιστατικό και ενώ είχαν φύγει οι υπάλληλοι και η πόρτα παρέμενε ανοιχτή, έφθασε ένα φορτηγό στο σημείο όπου ο οδηγός του αφού κατέβηκε από το όχημα πήγε στο θυρωρείο και ενεργοποίησε την πόρτα με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί και πάλι το 8χρονο κορίτσι. Στις 18:40 έφθασαν στο σημείο (τυχαία) αστυνομικοί και διασώστες του ΕΚΑΒ οι οποίοι διαπίστωσαν ότι το ανήλικο παιδί ήταν νεκρό. Το άψυχο κορμί της 8χρονης απεγκλωβίστηκε δέκα λεπτά μετά τις 21.00 το βράδυ από την πυροσβεστική και μεταφέρθηκε στο Τζάνειο.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες της οικογένειας η 8χρονη ενδεχομένως να ζούσε εάν υπάλληλοι και υπεύθυνοι του εργοστασίου είχαν κινηθεί άμεσα όταν διαπίστωσαν ότι το ανήλικο κορίτσι εγκλωβίστηκε μεταξύ της μεταλλικής συρόμενης πόρτας.

Μάλιστα ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιάννης Μπαρκαγιάννης ανέφερε τότε ότι «ζητάμε πλέον την κακουργηματική δίωξη και τη θεωρούμε απαραίτητη γιατί αν δεν γίνει κακουργηματική πράξη δεν θα γίνει και άρση του απορρήτου». Μάλιστα στις δηλώσεις του κάνει λόγο για την ύπαρξη ενός αυτοκινήτου και μιας μηχανής που βρέθηκαν έξω από το εργοστάσιο. Γι’ αυτό, η οικογένεια του 8χρονου κοριτσιού ζητάει και την άρση του βιντεοληπτικού υλικού από άλλες κάμερες εντός και εκτός του εργοστασίου.

Τι αναφέρει η έκθεση

Η ιατροδικαστική έκθεση πάντως δίνει μια απάντηση όσον αφορά στον χρόνο θανάτου, η οποία έχει – προφανώς θα αξιολογηθεί από τις εισαγγελικές αρχές του Πειραιά που έδρασαν άμεσα – σημασία και για το αν θα μπορούσε μετά τον εγκλωβισμό του κοριτσιού να υπάρξει ιατρική αντίδραση, ακόμα και να σωθεί η ζωή της. Η έκθεση σύμφωνα με πληροφορίες του dikastiko.gr αναφέρει πως «ο θάνατος επήλθε συνεπεία συμφόρησης πνευμόνων και πνευμονικού οιδήματος, εντός 5 λεπτών. Επίσης πως δεν βρέθηκαν συντριπτικά κατάγματα» στο κορμάκι της.

Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από την ηθική και ποινική απαξία του ζητήματος της εξόφθαλμης καθυστέρησης στην αντίδραση (ότι κι αν σημαίνει αυτό) η ποινική αποτίμηση κατατείνει σύμφωνα με πληροφορίες προς την «αμέλεια» , πλην μένει να απαντηθούν συγκεκρι9μένα ερωτήματα που εχει θέσει η Εισαγγελία Πειραιά προς την ασφάλεια Κερατσινίου που κάνει την προκαταρκτική εξέταση. Κυρίως αν λειτουργούσαν όλες οι απαιτούμενες δικλείδες ασφαλείας στην πόρτα.

Πηγή: dikastiko.gr

Δημοφιλή