Κυβέρνηση: Πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να επανέλθει η χώρα σε κατάσταση χάους στο μεταναστευτικό και το προσφυγικό

«Πυρά» Οικονόμου κατά ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό – «Ζητάμε ισχυρή εντολή για τη ΝΔ», επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Μετανάστες στους δρόμους της Λέσβου, μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς στη Μόρια
Μετανάστες στους δρόμους της Λέσβου, μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς στη Μόρια
Eurokinissi

Λίγη ώρα μετά την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ολοκλήρωση του φράχτη στον Έβρο, ακόμα και με εθνικούς πόρους, ο Γιάννης Οικονόμου εξαπέλυε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ για την τακτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο μεταναστευτικό. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκίνησε από τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών που πέτυχε η κυβέρνηση της ΝΔ.

«Το 2015, το 75% των μεταναστευτικών ροών προς στην Ευρώπη περνούσε μέσα από την Ελλάδα. Το 2022, μόλις το 5% εισήλθε μέσω της χώρας μας. Η Ελλάδα της Μόριας, που για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε θαλάσσια σύνορα και είχε ανοιχτά σύνορα στη στεριά, σήμερα σώζει ζωές στο Αιγαίο και επεκτείνει τον φράχτη στον Έβρο», σημείωσε ο Γιάννης Οικονόμου και παρέθεσε στοιχεία των ροών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ενώ έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην κίνηση του Δημήτρη Παπαδημούλη.

«Μόλις χθες ο κ. Παπαδημούλης κατέθεσε τροπολογία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την οποία ζητά να μην χρηματοδοτεί η Ε.Ε. την κατασκευή φραχτών στα εξωτερικά μας σύνορα. Είναι σε συνέχεια της διατύπωσης του κ. Τζανακόπουλου, της άποψης ότι ο φράχτης στον Έβρο είναι παράνομος. Η πρόθεση της Αντιπολίτευσης είναι σαφέστατη: να επανέλθει η χώρα σε ό,τι αφορά στο μεταναστευτικό και το προσφυγικό στην κατάσταση χάους που ζούσαμε επί των ημερών τους», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ο Γιάννης Οικονόμου τοποθετήθηκε για τον στόχο της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές, που δεν είναι άλλος από την αυτοδυναμία. «Ζητάμε ισχυρή εντολή για τη ΝΔ», είπε χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας τη θέση της κυβέρνησης για την αποτελεσματικότητα των αυτοδύναμων κυβερνήσεων και σε σχέση με αυτές των συνεργασιών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τοποθετήθηκε και για τις υποψηφιότητες της Μαρίας Σπυράκη, της Σοφίας Νικολάου και του Θέμη Χειμάρα. «Το θέμα έχει κλείσει», ήταν η απάντηση του κ. Οικονόμου σε σχετική ερώτηση, εννοώντας ότι δεν πρόκειται τελικά να συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Σε παρόμοια ερώτηση για την υποψηφιότητα του Κ. Αχ. Καραμανλή, ως απάντηση ζήτησε να υπάρξει λίγη υπομονή μέχρι την ανακοίνωση των υποψήφιων βουλευτών.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα