Μητσοτάκης: Με ή χωρίς ευρωπαϊκά χρήματα, ο φράχτης στον Εβρο θα τελειώσει

«Υπάρχει μία μόνη πειστική πρόταση διακυβέρνησης και αυτή είναι η ισχυρή ΝΔ», διεμήνυσε από τον Γέρακα ο πρωθυπουργός.

Τον Δήμο Παλλήνης επισκέφθηκε το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνομίλησε με κατοίκους και καταστηματάρχες στην κεντρική πλατεία του Γέρακα, λίγη ώρα πριν παραστεί στα εγκαίνια του νέου Κέντρου Εκπαίδευσης της Πυροσβεστικής, στη Νέα Μάκρη.

«Ισχυρή Νέα Δημοκρατία σε αυτή την κάλπη θα καθορίσει, ποιος θα κυβερνήσει την επόμενη τετραετία»

Απευθυνόμενος σε πολίτες της περιοχής, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην εκλογική αναμέτρηση της 21 Μαΐου. «Θα καταδείξουμε ότι σήμερα στην Ελλάδα, υπάρχει μία μόνη πειστική πρόταση διακυβέρνησης και αυτή είναι η ισχυρή Νέα Δημοκρατία την επόμενη μέρα στο τιμόνι της χώρας. Κι επειδή ακούμε πολλά, πρώτη, δεύτερη κάλπη, αυτή τη στιγμή υπάρχει μία κάλπη για μας. Είναι η κάλπη της 21ης Μαΐου. Ισχυρή Νέα Δημοκρατία σε αυτή την κάλπη θα καθορίσει, ποιος θα κυβερνήσει την επόμενη τετραετία, ποιο κόμμα και ποιον τελικά οι πολίτες θέλουν για Πρωθυπουργό. Διότι μην έχετε καμία αμφιβολία ότι τελικά αυτό είναι το κεντρικό δίλημμα» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ τόνισε ότι παρά τις μεγάλες κρίσεις που αντιμετώπισε η κυβέρνηση, ήταν συνεπής σε όλες τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.

Στόχος του πρωθυπουργού είναι η ανάδειξη του κυβερνητικού έργου της ΝΔ και η σύγκριση του από τους πολίτες με αυτό της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι υπάρχουν συμπολίτες μας που την τελευταία στιγμή το 2019 δίστασαν να μας ψηφίσουν. Φοβήθηκαν, ενδεχομένως άκουσαν την προπαγάνδα των αντιπάλων μας και πράγματι το 2019 παρουσιάζαμε ένα σχέδιο, ένα όραμα για την Ελλάδα, δεν είχαμε δοκιμαστεί στη βάσανο της εξουσίας. Τώρα όμως οι πολίτες αυτοί ξέρουν, βλέπουν, συγκρίνουν, αξιολογούν έργο, αξιολογούν το δικό μας έργο, την τετραετία 2019-2023 και θυμούνται την τετραετία 2015-2019. Δεν τα έχουν ξεχάσει αυτά. Δεν έχουν ξεχάσει τα δημοψηφίσματα, τις κλειστές τράπεζες, την υπερφορολόγηση, τη θάλασσα η οποία “δεν έχει σύνορα”. Δεν τα έχουν ξεχάσει όλα αυτά», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο θέμα της κατασκευής του φράχτη του Έβρου, μία περιοχή που θα επισκεφθεί αύριο Παρασκευή, ενώ εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Δημήτρη Παπαδημούλη, χωρίς όμως να κατονομάσει τον ευρωβουλευτή.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο δίλλημα των εκλογών
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο δίλλημα των εκλογών
Dimitris Papamitsos

«Μόλις χθες, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στήριξε τροπολογία με την οποία ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μην χρηματοδοτήσει τον φράχτη του Έβρου. Να το ακούσετε όλοι, δεν χρειάζονται αποδοκιμασίες.

Χρειάζεται απλά κρίση και σωστή επιλογή για την επόμενη μέρα. Και σε όλους αυτούς, εντός και εκτός Ελλάδος, που μας είπαν: η Ευρώπη δεν χρηματοδοτεί τέτοια έργα, τους απαντώ λέγοντάς τους δύο πράγματα:

Πρώτον, ως αποτέλεσμα και της ελληνικής παρέμβασης η Ευρώπη αλλάζει τη στάση της και αναγνωρίζει πια τη σημασία που αποδίδεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο στην ανάγκη προστασίας των εξωτερικών συνόρων.

Όμως και σε όλους όσοι αγωνίζονται σήμερα, φορώντας το κομματικό τους καπέλο και τις κομματικές τους παρωπίδες, να υπονομεύσουν το έργο αυτής της Κυβέρνησης, τους απαντώ ξεκάθαρα: Mε ή χωρίς ευρωπαϊκά λεφτά, ο φράχτης στον Έβρο θα τελειώσει», ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός.

«Δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε τη φοροεπιδρομή του 2015-19»

Επίσης αναφέρθηκε στην τήρηση των δεσμεύσεων που είχε αναλάβει, όπως στην μείωση των φόρων, στη βελτίωση του οικονομικού κλίματος αλλά και στη στήριξη της κοινωνίας.

«Και προσέξτε τώρα τι έρχονται και λένε οι αντίπαλοί μας: Λέει «αυτές οι πολιτικές είναι ταξικές και όταν έρθουμε εμείς στα πράγματα θα ξαναβάλουμε φόρους στη μεσαία τάξη».

Προσέξτε λοιπόν πάρα πολύ, τι θα ψηφίσετε φίλες και φίλοι την 21η Μαΐου, αν δε θέλουμε να ξαναζήσουμε τη φοροεπιδρομή η οποία τσάκισε τη μεσαία τάξη από το 2015 μέχρι το 2019», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Θα μιλήσουμε λοιπόν για το μέλλον και θα αντιπαρατεθούμε στην τοξικότητα και στην χυδαιότητα με ευπρέπεια και με επιχειρήματα, όπως πάντα αρμόζει στη μεγάλη μας παράταξη. Δε θα αφήνουμε τίποτα αναπάντητο. Τίποτα αναπάντητο. Θα απαντάμε σε κάθε fake news την επόμενη στιγμή που αυτό θα δημοσιεύεται και σας ζητώ να μας βοηθήσετε σε αυτή την προσπάθεια», τόνισε στην συνέχεια απευθυνόμενος στους πολίτες, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα «ότι όταν καταμετρηθούν τελικά τα αποτελέσματα, η κάλπη της 21ης Μαΐου θα έχει έναν μεγάλο νικητή. Αυτός θα είναι η μεγάλη μας παράταξη, η μεγάλη μας πολιτική οικογένεια, η Νέα Δημοκρατία».

Πήγαινε στην αρχική σελίδα