Κίνα: Το 2024 φέρνει το τέλος στις εντάσεις και τον εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ

Ο κινέζος πρόεδρος δήλωσε «έτοιμος να συνεργαστεί με τον πρόεδρο Μπάιντεν προκειμένου να εξακολουθήσει να προωθεί τις σινοαμερικανικές σχέσεις»
Xinhua News Agency via Getty Images

Το τέλος του εμπορικού πολέμου και των εντάσεων με τις ΗΠΑ ανακοίνωσε ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ ο οποίος στο κατώφλι του 2024 δήλωσε έτοιμος να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ, επ’ ευκαιρία της 45ης επετείου της σύναψης διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Το Πεκίνο και η Ουάσινγκτον οφείλουν να κάνουν «συγκεκριμένες ενέργειες για την προώθηση μιας σταθερής, υγιούς και βιώσιμης ανάπτυξης των σχέσεων μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ», είπε ο Σι Τζινπίνγκ.

Ο κινέζος πρόεδρος τόνισε πως είναι «έτοιμος να συνεργαστεί με τον πρόεδρο Μπάιντεν προκειμένου να εξακολουθήσει να προωθεί τις σινοαμερικανικές σχέσεις – επ’ ωφελεία της Κίνας, των ΗΠΑ και των λαών τους – και να προωθήσει την ειρήνη και την ανάπτυξη στον κόσμο», μετέδωσε η κρατική τηλεόραση CCTV.

Σύμφωνα με τον Σι Τζινπίνγκ, οι σχέσεις μεταξύ Πεκίνου και Ουάσινγκτον πρέπει να χαρακτηρίζονται από αμοιβαίο σεβασμό, ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία.
Κατά τη συνάντηση που είχαν τον περασμένο Νοέμβριο στο Σαν Φρανσίσκο, οι πρόεδροι της Κίνας και των ΗΠΑ είχαν δεσμευτεί να βελτιώσουν την επικοινωνία μεταξύ των κυβερνήσεών τους.

Πηγή:ΑΠΕ

Δημοφιλή