Κινήσεις για αγορά επιπλέον μεταγωγικών αεροσκαφών C-130 από την Ελλάδα

Προκειμένου να αμβλυνθεί το ζήτημα των ελλείψεων που παρατηρούνται στον στόλο μεταγωγικών αεροσκαφών της ΠΑ.
|
.
.
Eurokinissi

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέθεσε στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, να κοιτάξει το θέμα της προμήθειας τεσσάρων μεταχειρισμένων μεταγωγικών αεροσκαφών τύπου C-130, από κράτη που έχουν αυτή τη δυνατότητα, με προοπτική για άλλα τέσσερα, σύμφωνα με πληροφορίες της HuffPost Greece.

Σκοπός είναι με αυτή την αγορά να αμβλυνθεί το ζήτημα των ελλείψεων/διαθεσιμότητας που παρατηρούνται στον στόλο μεταγωγικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας- θέμα που, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει καταδείξει τα τελευταία τρία χρόνια με συνεχείς αναφορές και εισηγήσεις ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, και για το οποίο έχουν υπάρξει καθυστερήσεις στη λήψη των σχετικών αποφάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο ζήτημα ήρθε ξανά στην επικαιρότητα πρόσφατα, όταν C-130 που αναχώρησε από την 113 Πτέρυγα Μάχης στη Θεσσαλονίκη με μέλη της 2ης ΕΜΑΚ για τη στρατιωτική βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία, χρειάστηκε να προσγειωθεί στην Ελευσίνα μετά την απογείωσή του λόγω ένδειξης που έπρεπε να ελεγχθεί από μηχανικούς.

Η ΠΑ διαθέτει δύο τύπους μεταγωγικών αεροσκαφών, τα C-130 και τα C-27- με τον αριθμό των C-130 (που είναι μεγαλύτερα και ισχυρότερα σε σχέση με τα C-27) που είναι διαθέσιμα για χρήση να είναι ιδιαίτερα χαμηλός, σύμφωνα με αναφορές. Τα C-130 ανήκουν στην 356 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών «Ηρακλής», η οποία εδρεύει στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα