Τουρκία

Απαντώντας σε διαρροές από την Άγκυρα, το Πεντάγωνο διαμηνύει ότι κάθε παράνομη κίνηση της Τουρκίας στη νόμιμη ΑΟΖ Ελλάδας - Αιγύπτου θα αποκρούεται.
Με διαμάχη με πολύ υψηλό διακύβευμα για το δημοφιλές street food.
«Αναδείξαμε το ζήτημα ότι μπορούμε να κάνουμε έρευνες και εκτός των δικών μας χωρικών υδάτων, σε δική μας ΑΟΖ», διαμηνύει ο υπουργός Εξωτερικών στον απόηχο της τουρκικής κινητικότητας.
Με τον πληθωρισμό στο 75,4% στην γείτονα τον Μάιο, οι Τούρκοι έχουν τρελαθεί με τις τιμές στη χώρα τους, σε ξενοδοχεία, εισιτήρια και εστιατόρια. Εως 150.000 αφίξεις στη Σάμο.
Για την μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος.
«Στηρίζουμε διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία στην Κύπρο»
Η έντονη τουρκική κινητικότητα παύει να έχει νόημα, μετά την ολοκλήρωση αυτής της φάσης των εργασιών για την πόντιση ηλεκτρικού καλωδίου. - «Παρακολουθούμε τα τουρκικά πλοία.»
Ανοιχτοί δίαυλοι και συνεννοήσεις σε εξέλιξη, ενώ διπλωμάτες σημειώνουν ότι το ιταλικό ερευνητικό σκάφος που έλαβε άδεια από την Ελλάδα, θα ολοκληρώσει τις εργασίες του κανονικά.
Νόμιμη και σύμφωνη με την ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία.
Ενδείξεις για τεχνητή κλιμάκωση στην συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή, με αφορμή την παρουσία ιταλικού ερευνητικού σκάφους με άδεια των ελληνικών αρχών.