Κιτ Χάρινγκτον: Το «Game of Thrones» προκάλεσε αναταραχή στο πολιτικό τοπίο

Πώς μπορεί η σειρά να επηρέασε τους πολιτικούς των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Κιτ Χάρινγκτον δήλωσε ότι το «Game of Thrones», «προκάλεσε αναταραχή στο πολιτικό τοπίο», μετά την προσπάθεια των πολιτικών να μιμηθούν τη συμπεριφορά ενός συγκεκριμένου χαρακτήρα.

Ο Χάρινγκτον, ο οποίος υποδύεται τον Τζον Σνόου στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά του αμερικανικού δικτύου HBO, βρέθηκε πρόσφατα καλεσμένος στην εκπομπή The Late Show με τον Στίβεν Κολμπέρ.

Ο Κολμπέρ ανέφερε ότι η σειρά καθόρισε τη δεκαετία των ’10s. «Οπότε μπορούμε να κατηγορούμε εσένα για το πού βρισκόμαστε τώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο παρουσιαστής.

«Έχω μια θεωρία: ότι κατά κάποιο τρόπο προκαλέσαμε αναταραχή στο πολιτικό τοπίο», πρόσθεσε ο Χάρινγκτον, λέγοντας ότι μοιάζει σαν η τρέχουσα πολιτική κατάσταση στις Ηνωμένες Πολιτείες, να επηρεάστηκε από τη σειρά και ειδικότερα έναν χαρακτήρα. «Απλώς αισθάνθηκα ότι συγκεκριμένες πολιτικές φιγούρες προσπάθησαν να μιμηθούν τη συμπεριφορά του βασιλιά Τζόφρι και τα πράγματα άλλαξαν προς το κακό».

Μεταξύ άλλων, ο ηθοποιός αποκάλυψε τη δυσκολία του να προσπαθήσει να μην αποκαλύψει κάποια πληροφορία για το σενάριο της επερχόμενης, τελευταίας σεζόν της σειράς. Επιπλέον, είπε ότι απέτυχε στο να μαντέψει σωστά τι θα συμβεί σε κάθε σεζόν. «Είχα θεωρίες καθόλη τη διάρκεια των σεζόν και όλες αποδείχθηκαν ψεύτικες. Οπότε είμαι κάπως χαρούμενος που δεν τις αποκάλυψα ποτέ».

Όσο για το ρόλο του στη σειρά, ο Χάρινγκτον είπε: «Αυτό που γνωρίζω είναι ότι υπέγραψα για συμμετοχή στον πιλότο για μια σειρά του HBO και ήταν σαν να κέρδισα το λαχείο.