Κιβωτός του Κόσμου: Δέσμευση περιουσίας πατέρα Αντωνίου, πρεσβυτέρας και δύο ακόμη προσώπων

Χρησιμοποιούσαν χρήματα της δομής για προσωπικές τους ανάγκες - Καταπέλτης το πόρισμα της Αρχής για το ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

Στην οριστική δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας προχωράει η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, καθώς εντόπισε ενδείξεις για ξέπλυμα, υπεξαίρεση και απιστία.

Στο δεκασέλιδο πόρισμά της η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος εντοπίζει ενδείξεις τέλεσης κακουργηματικών πράξεων για 4 πρόσωπα ανάμεσα στα οποία ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα.

Από τους ελέγχους της Αρχής φέρεται να προέκυψε ότι ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβύτερα χρησιμοποιούσαν χρήματα της δομής για προσωπικές τους ανάγκες. Στο ίδιο πόρισμα αναγράφονται «ύποπτες» αγορές ακινήτων από τον πατέρα Αντώνιο, ενώ υπό διερεύνηση η πρεσβύτερα εξαιτίας του διαχειριστικού της ρόλου στην οργάνωση. Το πόρισμα έχει ήδη αποσταλεί στην εισαγγελία, ενώ διατάχθηκε οριστική δέσμευση των περιουσιακών τους στοιχείων.

Το πόρισμα

Ειδικότερα, ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος, πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, διαβίβασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών το πόρισμα της έρευνας της Αρχής για την Κιβωτού του Κόσμου για τις περαιτέρω ενέργειες της, καθώς εντοπίζονται ενδείξεις τέλεσης σοβαρών κακουργηματικών πράξεων για τον πατέρα Αντώνιο, την πρεσβύτερα Σταματία Γεωργαντή, και τουλάχιστον δυο συνεργάτες.

Σύμφωνα με όσα προέκυψαν από τον έλεγχο των κλιμακίων της Αρχής σε λογαριασμούς και ακίνητα, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις τέλεσης των αδικημάτων της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, της υπεξαίρεσης και της απιστίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό που φαίνεται να βαραίνει την πρεσβύτερα είναι ότι είχε τη διαχείριση της οργάνωσης, ενώ για αλλά δυο πρόσωπα φέρεται να προέκυψαν «ύποπτα» ποσά.

Το πόρισμα έχει ήδη αποσταλεί στην εισαγγελία και θα συσχετισθεί με τη δικογραφία που έχει στα χέρια του ο εισαγγελέας Ιωάννης Σέβης.

Πηγή: dikastiko.gr

Δημοφιλή