Κιβωτός του Κόσμου: Εβδομάδα-σταθμός για τη δράση της Οργάνωσης

Τα οικονομικά στοιχεία, οι απειλές σε καταγγέλλοντες και τα «αόρατα» παιδιά.
.
.
Eurokinissi

Στην τελική ευθεία μπαίνουν τα οικονομικά στοιχεία της Οργάνωσης Κιβωτός του Κόσμου, μετά τους ελέγχους που διενήργησαν οι Αρχές στην κεντρική δομή του Κολωνού, όπως και σε αυτές της Χίου, του Βόλου, της Πωγωνιανής και της Κόνιτσας.

«Αγκάθια» δείχνουν όμως να αντιμετωπίζουν οι εισαγγελικές αρχές με τις καταθέσεις από πρώην τροφίμους να… μπλοκάρονται εξαιτίας απειλών που δέχονται και γενικότερα υπό το καθεστώς φόβου που ακόμη βιώνουν.

Όπως έγραψε το dikastiko.gr απειλές για τη ζωή του δέχεται ο 19χρονος που με την κατάθεσή του στην υποδιεύθυνση Ανηλίκων της Ασφάλειας στις 16 Νοεμβρίου άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου» καταγγέλλοντας σεξουαλική κακοποίησή του από τον ίδιο τον πατέρα Αντώνιο (και μάλιστα επί σειρά ετών). Απειλές δέχεται και ο συνομήλικος του που επιβεβαίωσε τα λεγόμενά του.

Ένα από τα μηνύματα που έλαβε το θύμα μέσω messenger με το οποίο ο αποστολέας του τον προειδοποιεί να «μαζευτεί» διαφορετικά θα σταματήσει να ζει. «Το λοιπόν, ή θα τα πάρεις όλα πίσω ή αλλιώς θα βάλω άτομα να σ κάνουμε κακό και έχω πάρα πολλά άτομα να ξέρεις. Γνωρίζω το που μένεις από κάποιον άλλον αλλά έτσι και δεν μαζέψεις όλες τις μ@@@ίες που έχεις κάνει κι εσύ και όλοι οι υπόλοιποι μ@@@ες σου να ξέρεις δεν θα ζεις. Αυτό σου λέω μόνο, θα σε σκοτώσω».

Σύμφωνα με πηγές της Realnews, οι εισαγγελείς ανηλίκων που διενεργούν την προκαταρκτική έρευνα, Κατερίνα Κοπελάκη και Δάφνη – Κυριακή Τσίχλη, προσπαθούν να πάρουν μαρτυρίες από τουλάχιστον 3 ανήλικα που διαβιούν ακόμη σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου». Για τα συγκεκριμένα, υπάρχουν υποψίες ότι έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά.

Κιβωτός του Κόσμου: Τα «αόρατα» παιδιά

Οι δύο εισαγγελείς ανηλίκων που έχουν αναλάβει τον χειρισμό της υπόθεσης θα συνεχίζουν να λαμβάνουν καταθέσεις και μέσα στην εβδομάδα. Μέχρι στιγμής έχουν εξεταστεί 12 πρόσωπα, ενώ οι εισαγγελείς εστιάζουν στα τρία παιδιά, για τα οποία υπάρχουν υπόνοιες πως έχουν πέσει θύματα ασελγών πράξεων.

Και οι δύο εισαγγελείς καταβάλουν προσπάθειες ώστε να καταθέσουν τα παιδιά αυτά ενώπιον των αρμόδιων αρχών. Υπάρχουν, ωστόσο σύμφωνα με το megatv, παιδιά που ενώ βρίσκονται στην δομή, τα στοιχεία τους έχουν εξαφανιστεί από το μητρώο ανηλίκων της Κιβωτού του Κόσμου.

Απαντήσεις, αλλά κυρίως τα ίχνη των «αοράτων» παιδιών της Κιβωτού του Κόσμου, προσπαθούν να εντοπίσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες που καθημερινά βρίσκονται μπροστά από μπαράζ αποκαλύψεων που αφορούν στην λειτουργία της Μη Κυβερνήτης Οργάνωσης. Όπως αναφέρεται δεν εμφανίζονται στο μητρώο ανήλικων της Δομής, χωρίς μέχρι αυτή τη στιγμή να μπορεί να αποσαφηνιστεί η σκοπιμότητα των συγκεκριμένων ενεργειών από τους την πρώην διοίκηση της Κιβωτού.

Στην αναφορά καταγράφεται να απουσιάζουν δικαστικές αποφάσεις, πιστοποιητικά οικογενειακής αποκατάστασης και διαγνωστικές εκτιμήσεις για την κατάσταση της υγείας των παιδιών. Έντονο προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι η Δομή αντιμετώπιζε με διαφορετικό τρόπο βιολογικά αδέρφια τόσο ως προς τη σύνταξη των Ατομικών Σχέδιων Οικογενειακής Αποκατάστασης τους όσο και προς τον χώρο διαβίωσης τους.

Οι καταγγελίες εργαζομένων

Σοκαριστικές όμως είναι και οι καταγγελίες, οι οποίες επιβεβαιώνονται από τους μάρτυρες, πρώην εργαζόμενων στην «Κιβωτό», που έχουν καταθέσει στις εισαγγελικές λειτουργούς, και αφορούν σωματική κακοποίηση φιλοξενούμενων στις δομές της Οργάνωσης.

Σύμφωνα με την Realnews οι καταγγελίες παραπέμπουν στο μεσαίωνα, με ξύλο, τιμωρίες, στέρηση τροφής και καταναγκαστική εργασία. «Όπως αναγεννάται το χώμα έτσι θα αναγεννηθείτε κι εσείς» τους έλεγαν κάποιοι «παιδαγωγοί» υποχρεώνοντας μικρά παιδιά να μένουν με τις ώρες κάτω από το ήλιο σπάζοντας… πέτρες.

Για τις συγκεκριμένες συμπεριφορές, στο εισαγγελικό «μικροσκόπιο» έχουν μπει τρεις νυν εργαζόμενοι, πρώην τρόφιμοι της Οργάνωσης. Μεταξύ αυτών είναι ένας 34χρονος που τώρα φέρεται να «προσφέρει» τις υπηρεσίες του στα Ιωάννινα. Ο εν λόγω μπήκε σε δομή της ΜΚΟ στα 9 του χρόνια ως πρόσφυγας από το Ιράκ και φαίνεται πως πέρασε όλη του τη ζωή στην «Κιβωτό», καταφέρνοντας μετά την ενηλικίωσή του να πάρει τη θέση του γενικού διευθυντή. Μάλιστα, όπως λέγεται, πλην της συζύγου του που ακολουθούσε τις ίδιες «παιδαγωγικές» πρακτικές με αυτόν, ο 34χρονος είχε προσλάβει στην δομή την αδελφή της καθώς και τα δύο του αδέρφια.

Αρνείται τις κατηγορίες ο πατήρ Αντώνιος

Από την πλευρά του, ο πατήρ Αντώνιος μέσα από «διαρροές» και ανθρώπους του περιβάλλοντός του, εξακολουθεί να αρνείται τα πάντα και να μιλά για «κατασκευασμένη» υπόθεση. «Όσα ακούγονται δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Η αλήθεια θα αποδειχθεί. Ο πατήρ Αντώνιος είναι ανά πάσα στιγμή στη διάθεση της δικαιοσύνης», ανέφερε στην ΕΡΤ στενός του συνεργάτης.

Όπως τονίζεται, έτοιμοι να περάσουν στην αντεπίθεση είναι ο πατήρ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα, που έχει ορίσει ως νομικούς του παραστάτες τρεις έγκριτους δικηγόρους, τους κυρίους Θρασύβουλο Κονταξή, Τάσο Τριανταφύλλου και Γιάννη Κώτσο, προκειμένου να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους εφόσον κληθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Σε κάθε περίπτωση, δηλώνουν πως είναι ανά πάσα στιγμή να συνδράμουν τις Αρχές, διαψεύδοντας τις φήμες περί εξαφάνισής τους. Σύμφωνα δε με ανθρώπους από το περιβάλλον χαρακτηρίζουν τις όποιες καταγγελίες εντελώς ψευδείς καθώς και όσα δημοσιεύματα τους εμφανίζουν να κάνουν «χλιδάτη» ζωή.

Δημοφιλή