Κουέντιν Ταραντίνο: Λατρεύω το «Top Gun: Maverick»

«Κανονικά δεν μιλάω για τις νέες ταινίες τόσο πολύ επειδή αναγκάζομαι να λέω μόνο καλά».
(Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)
(Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)
via Associated Press

Ο Κουέντιν Ταραντίνο εγκωμίασε το «Top Gun: Maverick» τονίζοντας ότι προσφέρει «αληθινό κινηματογραφικό θέαμα».

Σύμφωνα με το Deadline, ο διάσημος σκηνοθέτης αναφέρθηκε στο σίκουελ της ταινίας «Top Gun» με πρωταγωνιστή τον Τομ Κρουζ συζητώντας στο podcast του CinemaBlend, ReelBlend με τον Ρότζερ Άβαρι συνεργάτη του στο Pulp Fiction και εξέφρασε τον θαυμασμό με έμφαση.

«Κανονικά δεν μιλάω για τις νέες ταινίες τόσο πολύ επειδή αναγκάζομαι να λέω μόνο καλά, όμως σε αυτή την περίπτωση, λατρεύω το “Top Gun: Maverick”. Νομίζω ότι ήταν φανταστικό. Το είδα στο σινεμά. Η ταινία αυτή και το “West Side Story” του Στίβεν Σπίλμπεργκ πρόσφεραν αληθινό κινηματογραφικό θέαμα, το είδος που σχεδόν πίστευα ότι δεν θα έβλεπα πια. Ήταν φανταστικό» τόνισε.

Όπως είπε, είχε μία απορία πριν δει το σίκουελ, πώς μπορείς να κάνεις τη συνέχεια του Top Gun χωρίς τον σκηνοθέτη Τόνι Σκοτ και μάλιστα είχε μιλήσει με τον Τον Κρουζ για αυτό θέμα. Επισήμανε ωστόσο ότι το «Top Gun: Maverick» αποτυπώνει πλήρως το πνεύμα του ορίτζιναλ φιλμ του 1986 που σκηνοθέτησε ο Τόνι Σκοτ, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 68 χρόνων το 2012.

«Υπήρχε ακριβώς αυτή η υπέροχη, υπέροχη πτυχή γιατί αγαπώ τόσο τον κινηματογράφο του Τόνι Σκοτ και τον Τόνι τόσο πολύ που είναι τόσο κοντά σαν να βλέπαμε μια ακόμη ταινία του» τόνισε.

«Ο σκηνοθέτης του “Top Gun: Maverick” Τζόζεφ Κοσίνσκι έκανε εξαιρετική δουλειά. Ο σεβασμός και η αγάπη στον Τόνι ήταν σε κάθε καρέ. Ήταν σχεδόν σε κάθε απόφαση. Ήταν συνειδητά εκεί, αλλά με αυτόν τον πολύ ωραίο τρόπο που ήταν πραγματικά με σεβασμό. Και νομίζω ότι ήταν σε κάθε απόφαση που έπαιρνε ο Τομ Κρουζ για την ταινία» πρόσθεσε ο Κουέντιν Ταραντίνο.

Δημοφιλή