ΠΟΛΙΤΙΚΗ
12/02/2019 18:59 EET | Updated 12/02/2019 19:00 EET

Κουίκ: Ο Τσίπρας μπορεί να πάει την Ελλάδα μπροστά -Μάτωσα για τη Μακεδονία

«Ματώνει» για τη Μακεδονία, στεναχωρήθηκε για τον Παπαχριστόπουλο, λέει ότι ο Πάνος Καμμένος είναι πατριώτης. Κυρίες και κύριοι, ο Τέρενς Κουίκ.

EUROKINISSI

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Τέρενς Κουίκ, επιχείρησε να δικαιολογήσει την οβιδιακή μεταστροφή του στο Σκοπιανό, καθώς και την σύμπνοια του με την πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξη που έδωσε στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο πρώην δημοσιογράφος που έχει καταφέρει με επιτυχία να πραγματοποιήσει 70 ταξίδια σε 26 μήνες θητείας ως υφυπουργός Εξωτερικών, δήλωσε ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι η πλειοψηφία των οπαδών της ΝΔ συμφωνούν με το όνομα Βόρεια Μακεδονία από το μακρινό 1993: «Ανεξάρτητα με τις θέσεις που κρατούσα στις προεκλογικές περιόδους για να στηρίξω τους ΑΝΕΛ σε δύσκολες μάχες που έδωσαν για την Βουλή, υπενθυμίζω τότε, που ήμουν ένας πολύ δυνατός στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 δημοσιογράφος, είχα ασχοληθεί με το θέμα έντονα. Και μάλιστα, για μία ολόκληρη εβδομάδα έκανα γκάλοπ μεταξύ του ακροατηρίου, που η πλειοψηφία ήταν οπαδοί της ΝΔ, και έβγαινε ότι συμφωνούσαν στο Βόρεια Μακεδονία! Τότε, το ’92 - ’93!».

Όταν ο δημοσιογράφος ότι ήταν βασική αρχή των ΑΝΕΛ η διαφωνία ακόμα και με τη σύνθετη ονομασία των γειτόνων μας, ο κύριος Κουίκ επισημαίνει ότι κάτι τέτοιο δεν αναφέρεται στην ιδρυτική διακήρυξη του πρώην κόμματός του: «Βεβαίως να ξέρετε, ότι στην ιδρυτική Διακήρυξη των ΑΝΕΛ, στο κείμενο, δεν υπάρχει τέτοια πρόνοια, οπότε καλό θα ήταν να μην το χρησιμοποιούν. Υπάρχουν όμως τρεις αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου αυτό είναι βέβαιο. Αλλά από εκεί και πέρα, καθώς η ζωή εξελίσσεται, έχουμε και έντονες γεωπολιτικές ανακατατάξεις στην περιοχή.Κάποια στιγμή πρέπει να σκέφτεσαι αν θα πρέπει να κάνεις ένα βήμα, το οποίο ίσως να σε στεναχωρεί και να σε ματώσει, αλλά που δεν θα σε οδηγήσει στο μέλλον να γυρίσουν να πουν «γιατί δεν είχες προλάβει καταστάσεις;».

Ο πολυταξιδεμένος υπουργός επισήμανε επίσης την ειλικρινή στεναχώρια του για τη διαγραφή του Θανάση Παπαχριστόπουλου, ενώ για τον Πάνο Καμμένο είπε τα εξής: «Είναι πατριώτης και αυτό το υπογραμμίζω. Είναι από τους ελάχιστους οι οποίοι σηκώνουν ανάστημα απέναντι σε όλο αυτό το διεφθαρμένο σύστημα και κυρίως εκείνων οι οποίοι θέλουν να εξακολουθούν να παίζουν το ρόλο του νταβατζή στη δημόσια ζωή».

Τέλος, έκανε ειδική μνεία στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, εκφράζοντας την πεποίθηση πως μέσα στο πολιτικό στερέωμα αυτή τη στιγμή, έχει όλα τα εχέγγυα για να μπορέσει να πάει την Ελλάδα μπροστά. ”Έχει πολλά χαρακτηριστικά αυτός ο συγκεκριμένος πολιτικός ο οποίος μπορεί να πάει την Ελλάδα μπροστά. Εγώ δεν δήλωσα ποτέ ότι είμαι αριστερός. Το ξεκαθαρίζω. Αλλά του έχω μεγάλη εμπιστοσύνη. Και επειδή έχω δουλέψει και μαζί του δύο χρόνια, παρά τω πρωθυπουργώ, μπορώ να σας πω ότι με γνώση λόγου ότι σκέφτεται πολύ εθνικά, πολύ πατριωτικά και εμένα αυτό με ικανοποιεί” συμπλήρωσε.