Κουρουπλής για Novartis: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν πείσουν κανέναν

H επιβίωση του ΠΑΣΟΚ συνδέεται με την συμπόρευση με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ είπε από τη Θεσσαλονίκη ο Παναγιώτης Κουρουπλής.

Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να πείσουν ούτε ένα πολίτη ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο με την Novartis τόνισε από τη Θεσσαλονίκη ο πρώην υπουργός και υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουπλής σχολιάζοντας τη σχετική δικογραφία η οποία έχει σταλεί στη Βουλή. Μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας σε εκδήλωση τόνισε ότι περισσότερα από 40 δισ εκατ. πήραν οι πολυεθνικές τα τελευταία δέκα χρόνια από την Ελλάδα.

«Και αυτό από μόνο του είναι σκάνδαλο. Κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έκανε σκευωρία. Μα η έρευνα δεν ξεκίνησε από το ΣΥΡΙΖΑ εκτός και αν δέχονται ότι διατάξαμε εμείς τις ΗΠΑ να προχωρήσουν στις σχετικές έρευνες. Θεωρώ ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες πολύ μεγάλες. Από κει και πέρα αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες δεν είμαι δικαστής» είπε ο κ. Κουρουπλής. Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο συμπόρευσης ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ μετά τις ευρωεκλογές τόνισε ότι η επιβίωση του ΠΑΣΟΚ συνδέεται με την συμπόρευση με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ οριοθέτησε τον εαυτό του. Παραμένει χώρος για το ΚΙΝΑΛ. Όταν όμως το ΚΙΝΑΛ φεύγει από τη γραμμή του ιστορικού του ηγέτη ο οποίος ούτε μια φορά είπε ότι ο στρατηγικός μας στόχος είναι αριστερά υπάρχει θέμα. Ο Ανδρέας Παπανδρέου πάντα έλεγε ότι στρατηγικός μας στόχος είναι η ήττα της δεξιάς. Σήμερα λοιπόν φοβούμαι στην λογική κάποιων εμμονών όχι μόνο να φέρουμε την φιλελεύθερη ΝΔ που την καταλαμβάνει αλλεργία όταν ακούει για κοινωνικό κράτος αλλά να φέρουμε στην Ελλάδα πίσω την οικογενειοκρατία» είπε και αναρωτήθηκε: «Δεν έχει η ΝΔ κανένα άνθρωπο να κατεβάσει για δήμαρχο Αθηναίων ούτε επίτροπο, ούτε πρωθυπουργό. Θα γυρίσουμε πίσω σε σε αυτή την λογική;».

Ειδικότερα αναφερόμενος στη συσπείρωση των δυνάμεων της κεντροαριστεράς σε ευρωπαϊκό επίπεδο τόνισε ΄’ότι κάθε χώρος νομίζει ότι κατέχει την μοναδική αλήθεια. Είναι αναγκαίο οι δυνάμεις να αντιληφθούν τις ιστορικές τους ευθύνες και να συνεννοηθούν. Να ξεπεραστεί αυτή η εμμονή και να μπορέσουμε να βρούμε ένα κοινό τόπο, να καταρτίσουμε ένα αφήγημα καινούργιο πειστικό που να κεντρίσει και να κεντρώσει τον προβληματισμό και τη σκέψη των πολιτών στην Ευρώπη ότι αφενός υπάρχει άλλος δρόμος και από την άλλη ότι αυτός ο δρόμος είναι εφικτός».

Το «παρών» στην εκδήλωση του Παναγιώτης Κουρουπλή έδωσαν μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παρασκευόπουλος και η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου.

Δημοφιλή