Κομισιόν: Δεν έχουμε ως αποστολή την αντιμετώπιση εξωγήινων

Τι απάντησε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε ερώτηση εάν υπάρχουν σχέδια για αντιμετώπιση εξωγήινων.
.
.
Getty Creative

H Ευρώπη δεν έχει κάποιο σενάριο για αντιμετώπιση εξωγήινων, εάν υπάρχουν, απάντησε εκπρόσωπος της Κομισιόν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο πλαίσιο συνέντευξης για την εκπομπή «Συμβαίνει στην Ευρώπη» της ΕΡΤ, με θέμα την ευρωπαϊκή διαστημική πολιτική.

Όπως δήλωσε η Σόνια Γκοσποντίνοβα, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σχετικά με τη Διεύθυνση Αμυντικής και Διαστημικής Πολιτικής και τις επενδύσεις της Ευρώπης στο Διάστημα, το Διάστημα και η Άμυνα είναι ιδιαίτερα στρατηγικοί τομείς για την ΕΕ, τόσο σε επίπεδο βιομηχανίας όσο και στρατηγικής αυτονομίας. «Θέλουμε ανεξαρτησία στην ΕΕ γι’αυτό και δίνουμε μέγιστη σημασία στους στρατηγικούς αυτούς τομείς» είπε σχετικά- ενώ, όπως είπε, η Ευρώπη έχει διάλογο για το Διάστημα και με Αμερική, Κίνα και Ρωσία.

Στο πλαίσιο της εν λόγω συνέντευξης, η κ. Γκοσποντίνοβα ερωτήθηκε εάν η Ευρώπη έχει σενάριο αντιμετώπισης εξωγήινων, εάν υπάρχουν, ή αν εμφανιστούν και είναι επιθετικοί απέναντι στη Γη. Όπως απάντησε, «η Κομισιόν είναι επιφορτισμένη από τα κράτη-μέλη με αποστολές. Η δουλειά μας βασίζεται σε αναθέσεις που μας δίνονται από κράτη- μέλη. Σε αυτή τη φάση τα κράτη μέλη δεν είχαν σκεφτεί μια τέτοια εξωγήινη επέμβαση κι έτσι δεν μας έχουν αναθέσει μια τέτοια αποστολή. Δεν διεξάγουμε εργασίες σε αυτή τη σφαίρα αυτή τη στιγμή. Καθώς όμως το Διάστημα εμπνέει παιδιά και μεγάλους, οι συνάδελφοι παρακολουθούν στενά την επιστημονική έρευνα για πιθανή ύπαρξη εξωγήινης ζωής».

Δημοφιλή