Κορονοϊός: Οφθαλμικό τεστ με αξιόπιστα αποτελέσματα σε τρία λεπτά

Εταιρία στην Γερμανία ανέπτυξε εφαρμογή στο κινητό που έχει 95% επιτυχή διάγνωση.
Φωτο αρχείου
Φωτο αρχείου
Getty Images

Νέο τεστ για τον κορονοϊό με έλεγχο των οφθαλμών και αρκετά αξιόπιστα αποτελέσματα μέσα σε ένα τρίλεπτο, αναπτύσσει γερμανική εταιρία.

Η Semic RF, με έδρα το Μόναχο, σε συνεργασία με συνεργάτες στις ΗΠΑ έχει δημιουργήσει μια εφαρμογή ανίχνευσης κορονοϊού, που όταν λάβει την έγκριση των κανονιστικών αρχών, δηλαδή μέχρι το τέλος του μήνα, θα αρχίσει να διατίθεται, σύμφωνα με τον διευθυντή της γερμανικής εταιρίας, Βόλγφκανγκ Γκρούμπερ.

Το τεστ της Semic χρησιμοποιεί φωτογραφία του οφθαλμού που μπορεί να έχει τραβηχτεί μέσω κινητού τηλεφώνου, και εντοπίζει τον κορονοϊό μέσω ενός συμπτώματος που ονομάζεται «ροζ οφθαλμός».

«Κατορθώσαμε να απομονώσουμε την νόσο Covid-19 ανάμεσα σε πάνω από δύο εκατομμύρια αποχρώσεις του ροζ», δήλωσε ο κ. Γκρούμπερ στο πρακτορείο Reuters.

Η εφαρμογή έχει ήδη δοκιμαστεί σε πάνω από 70.000 άτομα, και έχει μεγάλο ποσοστό επιτυχίας. Είναι σε θέση να επεξεργαστεί έως και 1 εκατομμύριο απεικονίσεις το δευτερόλεπτο, με δυνατότητα περαιτέρω επέκτασης των δυνατοτήτων της. Αν λειτουργήσει αυτή η εφαρμογή, θα είναι ένα τεράστιο βήμα προς την επιστροφή θεατών σε εκδηλώσεις με πολύ κόσμο, όπως σε γήπεδα και συναυλίες.

«Παίρνεις την εφαρμογή, φωτογραφίζεις και τα δυο σου μάτια, στέλνεις την εικόνα για έλεγχο και λαμβάνεις το αποτέλεσμα αποθηκευμένο σε κωδικό QR για να μπορείς να επιδεικνύεις όπου χρειαστεί», εξήγησε ο κ. Γκρούμπερ.

Σε αρχικό στάδιο η εφαρμογή απευθύνεται σε εταιρίες και εμπορικούς χρήστες, με τιμή 480 ευρώ τον μήνα, αλλά αργότερα σχεδιάζεται να επεκταθεί και για ατομική χρήση.

Πηγή: Reuters

Δημοφιλή