ΚΟΙΝΩΝΙΑ
05/10/2021 18:27 EEST | Updated 05/10/2021 18:49 EEST

Κορωνοϊός: Ρέθυμνο με 308% και Λάρισα με 125 % καταγράφουν τις μεγαλύτερες αυξήσεις στο ιικό φορτίο

Καθαρά αυξητικές τάσεις παρατηρήθηκαν και στην Ξάνθη (+44%) - Προς παράταση το lockdown σε Θεσσαλόνικη και άλλες 10 περιοχές.

Eurokinissi
Ανώγεια Ρεθύμνου

Aυξητικές τάσεις παρατηρήθηκαν στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα των έξι από τις 12 περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ, την εβδομάδα 27 Σεπτεμβρίου έως 3 Οκτωβρίου, σε σχέση με την εβδομάδα 20 έως 26 Σεπτεμβρίου.

Καθαρά αυξητικές τάσεις παρατηρήθηκαν στην Ξάνθη (+44%), στη Λάρισα (+125%) και στο Ρέθυμνο (+308%), ενώ οριακές ήταν οι αυξήσεις που παρατηρήθηκαν στα Χανιά (+11%), στη Θεσσαλονίκη (+28%) και στο Βόλο (+32%).

Οριακά πτωτικές τάσεις παρατηρήθηκαν σε τρεις από τις 12 περιοχές του ΕΔΕΛ και συγκεκριμένα στην Πάτρα (-20%), στον ’Αγιο Νικόλαο (-25%) και στα Ιωάννινα (-32%). Σταθερό παρέμεινε ουσιαστικά το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στην Αττική, στο Ηράκλειο και στην Αλεξανδρούπολη, όπου οι μεταβολές στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων κυμάνθηκαν στο ±10%.

 

 

Με το «κόκκινο» φλερτάρουν Σέρρες και Καρδίτσα - Παρατείνεται το lockdown στη Θεσσαλονίκη 

Στο μεταξύ σύμφωνα με την ΕΡΤ τα περιοριστικά μέτρα σε Θεσσαλονίκη και άλλες 10 περιοχές της βόρειας και της κεντρικής Ελλάδας θα παραταθούν για μία ακόμα εβδομάδα. Την ίδια ώρα, με το ”κόκκινο” φλερτάρουν Σέρρες και Καρδίτσα. 

Οπως αναφέρει η ΕΡΤ, η υποεπιτροπή των επιδημιολόγων συνεδρίασε και εκτίμησε όλους τους επιδημιολογικούς δείκτες ανά περιφέρεια και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πρέπει να προχωρήσουν σε περιοριστικά μέτρα. Η απόφαση θα οριστικοποιηθεί την Τετάρτη, κατά τη συνέλευση της ολομέλειας της επιτροπής εμπειρογνωμόνων.

Την ίδια ώρα, θα συνεχίσουν να είναι στο κόκκινο η Λάρισα, Χαλκιδική, Κιλκίς Θεσσαλονίκη, Πιερία, Ημαθίας, Πέλλας, Καβάλας, Καστοριάς, Ξάνθης και Δράμας, μετά την εκ νέου αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, EΡT