Μέτρα επιστροφής στην κανονικότητα - Δικαιολογημένες οι απουσίες των μαθητών που εμβολιάζονται

Μπορούν να μην προσέρχονται στα σχολεία την ημέρα του εμβολιασμού τους, σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας.
.
.
Eurokinissi

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που εμβολιάζονται έχουν τη δυνατότητα να μην προσέρχονται στις σχολικές μονάδες την ημέρα του εμβολιασμού τους, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας.

Όπως σημειώνεται, στην περίπτωση που παρουσιάσουν συμπτώματα δύνανται να απουσιάσουν και την επόμενη ημέρα. Το ίδιο ισχύει και για τις δύο δόσεις εμβολιασμού. Οι απουσίες των μαθητών/τριών τις ημέρες αυτές καταχωρίζονται αλλά δεν λαμβάνονται υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησής τους, υπό την προϋπόθεση ότι οι γονείς/κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών/τριών ή οι ίδιοι, εφόσον είναι ενήλικοι/ες, προσκομίσουν στον/τη διευθυντή/τρια το πιστοποιητικό βεβαίωσης του εμβολιασμού τους.

«Αν ξαναπιέσουμε το σύστημα υγείας δεν θα τα βγάλει πέρα φέτος. Όλοι έχουν ξεπεράσει τα όρια τους στα νοσοκομεία», δήλωσε στην ΕΡΤ η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη και χαρακτήρισε απρόσμενα ανεξέλεγκτη τη μετάλλαξη Δέλτα, τονίζοντας ότι «κανείς δεν περίμενε τέτοια επίθεση και στα μικρά παιδιά».

«Δεν μπορούμε συνέχεια να είμαστε σε λοκντάουν όταν έχει εμβολιαστεί το 57% του συνόλου. Αλλά, πιστεύετε ότι τα Χριστούγεννα θα είναι μια χαρά όταν επικρατεί εικόνα ασφυξίας στις ΜΕΘ, όταν από τέλος Αυγούστου λέμε για τείχος ανοσίας 80% και ενώ προβλέπονται 4.000 κρούσματα» ήταν το ερώτημα που έθεσε.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση επιδιώκει την επιστροφή των εμβολιασμένων σε πλήρη κανονικότητα, με νέο πλαίσιο, με περισσότερες ελευθερίες, να αναμένεται να ανακοινωθεί την Τετάρτη. Οι παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου αναμένεται να διεξαχθούν κανονικά, με την προϋπόθεση τήρησης των μέτρων και τη χρήση μάσκας από το κοινό.

O Θ. Βασιλακόπουλος, καθηγητής Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, τόνισε πως πρέπει να δοθούν κίνητρα για τους εμβολιασμένους, καθώς αυτή τη στιγμή έχουν τις ίδιες προσβάσεις με τους ανεμβολίαστους: «Γιατί στην ταβέρνα ένας-δύο μουσικοί δε μπορούν να παίξουν μουσική, ενώ ένας μεγάλος καλλιτέχνης να κάνει συναυλία και να χορεύουν όλοι όρθιοι», είπε και συμπλήρωσε πως «όταν πάμε στην λογική των οριζόντιων μέτρων, αυτός που δεν έχει εμβολιαστεί λέει ‘γιατί να εμβολιαστώ’».

Με επιπλέον πληροφορίες από ΕΡΤ, ΣΚΑΪ

Δημοφιλή