Κορονοϊός: Τρία μέλη μιας οικογένειας πέθαναν και 4 αρρώστησαν μετά από δείπνο

Για αυτό πρέπει να αποφεύγονται οι μαζικές συναθροίσεις.
ASSOCIATED PRESS

Μια μητέρα στο Νιου Τζέρσεϋ των ΗΠΑ πέθανε από τον κορονοϊό χωρίς να γνωρίζει ότι και τα δύο παιδιά της μολύνθηκαν και πέθαναν λίγο προτού η ίδια αφήσει την τελευταία της πνοή, σύμφωνα με τους New York Times.

Η Γκρέις Φούσκο, 73 ετών, πέθανε την Τετάρτη ενώ αγνοούσε τους θανάτους του μεγαλύτερου γιου της και της κόρης της από τον Covid-19.

Ενας συγγενής των θυμάτων ανέφερε στην εφημερίδα ότι τέσσερα ακόμη παιδιά της οικογένειας βρέθηκαν επίσης θετικά στον ιό και παραμένουν νοσηλευόμενα - τα τρία σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι μολύνσεις φάνηκαν να προέρχονται από ένα οικογενειακό δείπνο αυτό το μήνα, γράφουν οι Times της Νέας Υόρκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο μοιραίο γεύμα βρισκόταν και ο πρώτος άνθρωπος που πέθανε από τον ιό στο Νιου Τζέρσεϋ.

Η μεγαλύτερη κόρη της Γκρέις Φούσκο, Ρίτα, ηικίας, 55 ετών, πέθανε την Παρασκευή. Λίγο αργότερα, η οικογένεια έμαθε ότι η 55χρονη είχε προσβληθεί από τον κορονοϊό. Ο γιος της, Κάρμιν, Fusco, πέθανε λίγο πριν την μητέρα του την Τετάρτη.

Σχεδόν 20 ακόμη συγγενείς βρίσκονται σε καραντίνα στα σπίτια τους και θρηνούν απομονωμένοι την απώλεια των δικών τους ανθρώπων.

Στις ΗΠΑ το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκε αύξηση 40% των κρουσμάτων (πάνω απο 2.700 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα από την Τετάρτη μέχρι την Πέμπτη) με τα συνολικά κρούσματα από την αρχή της επιδημίας να ξεπερνούν τα 9.000 και τους νεκρούς να ανέρχονται σε τουλάχιστον 149.

(με πληροφορίες από CNN, New York Times)

Πήγαινε στην αρχική σελίδα