Κτηματομεσίτης βρήκε ένα εκατομμύριο κέρματα καθαρίζοντας το πρώην σπίτι του πεθερού του

Ο Ρέις είπε ότι ο χώρος που καθάριζαν ήταν τόσο στενός που τα μέλη της οικογένειας έπρεπε να γονατίσουν για να φτάσουν σε μερικές από τις γωνίες.

Όταν ο Τζον Ρέις ο οποίος εργάζεται ως κτηματομεσίτης της Καλιφόρνια πήγε στο Λος Άντζελες για να καθαρίσει το πρώην σπίτι του πεθερού του, περίμενε να βρει σκουπίδια.

Ωστόσο ήταν πιο τυχερός καθώς βρήκε μετρητά: περισσότερα από ένα εκατομμύριο χάκλινα κέρματα.

Ο Ρέις, η σύζυγός του, Ελίζαμπεθ, και άλλα μέλη της οικογένειας καθάριζαν το σπίτι με σκοπό κάποια στιγμή να το ανακαινίσουν.

Αλλά ήταν ένα δύσκολο έργο για έναν απλό λόγο. «Είχαν κρατήσει τα πάντα», είπε ο Ρέις στον τηλεοπτικό σταθμό KTLA του Λος Άντζελες.

Ο Ρέις είπε ότι ο χώρος που καθάριζαν ήταν τόσο στενός που τα μέλη της οικογένειας έπρεπε να γονατίσουν για να φτάσουν σε μερικές από τις γωνίες.

«Προσπαθούσαμε να προσεγγίσουμε όλα τα δωμάτια», είπε ο Ρέις και, ως αποτέλεσμα, βρήκαμε τσάντες γεμάτες με κέρματα από τη δεκαετία του 1980.

Αφού ζύγισε τις τσάντες και καθόρισε την κατά προσέγγιση ποσότητα σε κάθε τσάντα, η οικογένεια υπολόγισε ότι υπήρχαν τουλάχιστον ένα εκατομμύριο κέρματα στον χώρο.

Αλλά η απάντηση σε αυτό το ερώτημα έφερε ένα άλλο ερώτημα: Τι να κάνουμε με όλα αυτά τα κέρματα;

Ο Ρέις σκέφτηκε να τα πάει σε μια μηχανή Coinstar (σ.σ είναι μια αμερικανική εταιρεία που λειτουργεί μηχανήματα ανάληψης κερμάτων), αλλά αυτή η ιδέα γρήγορα απορρίφθηκε.

«Δεν θέλαμε να πληρώσουμε προμήθεια 8%, και δεν υπήρχε περίπτωση να τα πάρουμε μέχρι το Οντάριο [σπίτι]», είπε.

Προσπάθησαν να ανταλλάξουν τα κέρματα σε ένα κοντινό Wells Fargo, το οποίο δεν είχε αρκετό χώρο. Στη συνέχεια, ο Ρέις και η οικογένειά τους μετέφεραν τα κέρματα με δύο φορτηγά σε μια τράπεζα πιο κοντά στο σπίτι τους για να αρνηθεί και αυτή την τράπεζα να τα πάρει.

Αλλά αφού οι υπάλληλοι της τράπεζας πρότειναν να ψάξουν τα κέρματα αναζητώντας ιδιαίτερα σπάνια νομίσματα, η οικογένεια αποφάσισε να πουλήσει τις τσάντες με τα κέρματα στο OfferUp για 25.000 δολάρια - ποσό μεγαλύτερο από την ονομαστική αξία των κερμάτων.

Δημοφιλή