Λαμία: Νέες καταγγελίες για τα δηλητηριασμένα σχολικά γεύματα – Είχαν κατσαρίδες και σκουλήκια

Σε εξέλιξη παραμένει η έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας για τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά στο εργοστάσιο.
.
.
MEGA

Συνεχίζονται οι καταγγελίες γονέων για τα δηλητηριασμένα σχολικά γεύματα που διανέμονταν σε Δημοτικά σχολεία της Λαμίας και προκάλεσαν την μαζική δηλητηρίαση μαθητών και οικογενειών.

Αυτή τη φορά οι γονείς καταγγέλουν ότι η εταιρεία είχε διανύμει γεύματα όπου εντοπίστηκαν κατσαρίδες, τρίχες, κόκκαλα και σκουλήκια καθώς και για ψωμί που ήταν μουχλιασμένο.

«Έχει τύχει περιστατικό να έχουν φάει τα μακαρόνια και να έχουν διάρροια και τα δύο παιδιά και εκ των υστέρων αφού τα μύρισα, ο κιμάς είχε μία μυρωδιά», ανέφερε πατέρας μαθητή σε Δημοτικό σχολείο του Περιστερίου Αττικής.

«Το ριζότο θαλασσινών με τις γαρίδες το οποίο βρωμούσε, βρομοκοπούσε. Δεν μπορώ να περιγράψω τέτοια μυρωδιά, μόλις άνοιγες το νάιλον, η μυρωδιά ήταν χειρότερη από χαλασμένο αυγό», ανέφερε άλλη μητέρα μαθητή.

Κατσαρίδες και μουχλιασμένα ψωμιά στα σάντουιτς

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των οικογενειών για την ποιότητα των γευμάτων που έφτανε στα χέρια των παιδιών τους, καθώς στη δημοσιότητα δόθηκαν φωτογραφίες από σχολικό γεύμα με κατσαρίδες.

«Πραγματικά είναι τραγικό. Κάποιες φορές, δεν τους έχουν φαγητό. Απλώς τους έχουν τα σάντουιτς, το οποίο είχε κατσαρίδα! Όπως ακριβώς το βλέπετε. Ευτυχώς ήταν η μισή μέσα, η μισή απ’ έξω. Δηλαδή μόλις το έφερε το παιδί από το σχολείο, κοντέψαμε να πεθάνουμε», τόνισε η μητέρα μαθητή.

Η ίδια, τράβηξε ντοκουμέντα του γεύματος και στη συνέχεια τηλεφώνησε στον διευθυντή. Η απάντηση που έλαβε ήταν πως “πρόκειται για ένα ατυχές γεγονός”.

Ταυτόχρονα, μητέρα άλλου μαθητή καταγγέλλει μουχλιασμένα ψωμιά. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Όπως ανοίγω λοιπόν αυτό το ψωμί, γιατί είναι σφραγισμένα, μοιράζονται σφραγισμένα σε σακουλάκια, ξαφνικά διαπιστώνουμε ότι ήταν σε αυτή την κατάσταση. Έπαθα σοκ, εννοείται. Η πρώτη αντίδραση ήταν να το πετάξω στα σκουπίδια, αλλά πραγματικά επειδή νομίζω ότι μία εικόνα είναι χίλιες λέξεις, θεώρησα σωστό να το βγάλω μία φωτογραφία».

«Όταν ρώτησα στο σχολείο τι έγινε με το ψωμί, με διαβεβαιώσαν ότι εκ μέρους τους δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα, ότι ενδεχομένως η συσκευασία να πήρε κάπου υγρασία. Το αποτέλεσμα, όμως, είναι αυτό, ότι τα παιδιά τρέφονται με μουχλιασμένα ψωμιά. Πραγματικά είναι για γέλια και για κλάματα, όλο αυτό που συμβαίνει».

Τι δείχνουν οι έρευνες για τη φωτιά στο εργοστάσιο

Όπως έγραψε το dikastiko.gr, σε εξέλιξη παραμένει η έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας για τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά στο εργοστάσιο παρασκευής των σχολικών γευμάτων, ενώ ο ΕΦΕΤ “πάγωσε” την επαναλειτουργία” του με σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες των Αρχών, το ενδεχόμενο του εμπρησμού παραμένει ως πρώτο στη “λίστα” των πιθανών αιτιών καθώς η Πυροσβεστική το βράδυ που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, ειδοποιήθηκε αρκετά καθυστερημένα με αποτέλεσμα οι φλόγες να εξαπλωθούν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Ωστόσο, πολύ σύντομα οι Αρχές θα βρίσκονται σε θέση να δώσουν απαντήσεις για το πώς και το πότε “ξέσπασε” η πυρκαγιά αλλά και γιατί έκαψε όλη την εγκατάσταση εκτός από τους χώρους της παραγωγικής διαδικασίας.

Ταυτόχρονα η έρευνα της Πυροσβεστικής αναφέρει πως η πυρκαγιά άρχισε από την μπροστινή πλευρά ενός φορτηγού που ήταν παρκαρισμένο στο κτίριο. Μάλιστα οι αξιωματικοί του Σώματος είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι καθώς το όχημα φαίνεται από τις κάμερες ασφαλείας να είναι αρκετά κολλητά στο κτίριο, λες και κάποιος ήθελε να συνδυάσει το φορτηγό με την εκδήλωση της πυρκαγιάς.

Δημοφιλή