Λαμία: Στον εισαγγελέα οι γονείς για τροφική δηλητηρίαση δεκάδων μαθητών - Τι απαντά η εταιρεία

Τα μακαρόνια με κιμά… δημιούργησαν έντονους έμετους και διάρροιες σε μαθητές πέντε σχολείων του Δήμου Λαμιέων.
.
.
Lamianow.gr
Στον εισαγγελέα Λαμίας βρέθηκαν σήμερα το πρωί γονείς, τα παιδιά των οποίων παρουσίασαν συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης μετά από κατανάλωση του σχολικού γεύματος.

Τα μακαρόνια με κιμά… δημιούργησαν έντονους έμετους και διάρροιες σε μαθητές πέντε σχολείων του Δήμου Λαμιέων, με τους γονείς να επικοινωνούν ο έναν μετά τον άλλο για να δουν τι συμβαίνει όπως καταγράφει το ρεπορτάζ του lamianow.gr.

“Κάθε πέντε λεπτά στις ομάδες μας, ενημερωνόμασταν και για ένα ακόμη κρούσμα. Κοινός παρανομαστής σε όλα τα περιστατικά ήταν το σχολικό γεύμα, αφού όσα παιδιά αρρώστησαν είχαν καταναλώσει το ίδιο φαγητό που μοιράστηκε στο σχολείο τους. Στην συνέχεια ενημερωθήκαμε ότι το ίδιο παρατηρήθηκε και σε άλλα σχολεία της πόλης, με παιδιά να εμφανίζουν τα συμπτώματα μόλις έφαγαν τις μερίδες τους. Από το πρώτο κιόλας περιστατικό ενημερώσαμε τον Δ/ντη του Σχολείου μας, ο οποίος σήμερα έκανε καταγραφή των περιστατικών και όπως μας ενημέρωσε, πρόκειται για 17 παιδιά”

δήλωσε λίγο πριν την είσοδο της στον εισαγγελέα η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας Μαρία Ζωγράφου.

“Μόλις το παιδί έφαγε το σχολικό γεύμα, άρχισε να διπλώνεται στα δύο από τον πόνο. Μετά άρχισαν οι εμετοί και η διάρροια. Το παιδί βασανίζονταν μας έλεγε πως μουδιάζει το κεφάλι του. Περάσαμε ένα μαρτύριο…” περιγράφει η μητέρα μαθητή κ. Μαρία Τριανταφύλλου στην κάμερα του lamianow.gr.

“Μιλάμε για αριθμό παιδιών που παρουσίασαν συμπτώματα δηλητηρίασης αλλά πραγματικά δεν γνωρίζουμε πόσοι μπορεί να έχουν ασθενήσει. Τα περισσότερα σχολικά γεύματα δεν καταναλώνονται από μαθητές. Οι γονείς τα μοιράζουν σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη από ένα πιάτο φαγητό ή στα συσσίτια. Από την αρχή της σχολικής χρονιάς είχαμε διαπιστώσει πως κάποιες φορές τα γεύματα μύριζαν περίεργα, δεν είχαν καλή όψη και το είχαμε συζητήσει σαν σύλλογος αλλά και οι γονείς μεταξύ τους” δηλώνει μεταξύ άλλων το μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γιώργος Πράππας.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών 4 άτομα βρέθηκαν με συμπτώματα στο Νοσοκομείο Λαμίας ενώ ακόμη συνεχίζεται η καταγραφή από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι γονείς αρχικά θεώρησαν ότι επρόκειτο για γαστρεντερίτιδα ωστόσο όταν άρχισαν να επικοινωνούν μεταξύ τους κατάλαβαν ότι επρόκειτο για τροφική δηλητηρίαση.

Η έρευνα για τα σχολικά γεύματα που διανέμονται σε όλη την Ελλάδα συνεχίζεται ενώ γονείς αναμένεται να καταγγείλουν το περιστατικό στην εισαγγελία.

Σε κάθε περίπτωση όλα τα παραπάνω διερευνώνται τι ισχύει και τι όχι και μάλιστα και η ίδια η εταιρεία διεξάγει έρευνα και το φαγητό εξετάζεται και από το χημείο του Κράτους.

Τι απαντά η εταιρεία για τα σχολικά γεύματα! «Αν προκύψει η οποιαδήποτε δική μας πλημμέλεια θα αναλάβουμε τις ευθύνες μας»

Ανακοίνωση με αφορμή τα όσα έχουν προκύψει τις τελευταίες ώρες αναφορικά με τις καταγγελίες γονέων για σχολικά γεύματα τα οποία φέρεται να προκάλεσαν βάσει των καταγγελιών τους -ακόμη και στον εισαγγελέα- τροφική δηλητηρίαση σε δεκάδες μαθητές εξέδωσε η εταιρεία η οποία παράγει και προμηθεύει τα σχολικά γεύματα στα σχολεία της περιοχής μας.

Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση

ΛΑΜΙΑ , 17/5/2024

Χθες 16-5-2024 παρουσιάσθηκαν κρούσματα γαστρεντερίτιδας σε αριθμό μαθητών δημοτικών σχολείων στον Δήμο Λαμιέων.

Το γεγονός φέρεται να συνδέεται με την κατανάλωση σχολικού γεύματος, το οποίο παράγεται και διανέμεται από την εταιρεία μας. Ήδη το θέμα διερευνάται με την δέουσα υπευθυνότητα, όπως προβλέπεται, βάσει των εφαρμοζόμενων διαδικασιών και πρωτοκόλλων, από τους αναγκαίους φορείς και αρμόδιες αρχές, στις οποίες παρέχουμε την οποιαδήποτε πληροφορία και στοιχείο μας ζητηθεί.

Δείγματα έχουν ήδη σταλεί στο Χημείο για εργαστηριακή ανάλυση. Το συμβάν αυτό, πρωτοφανές για την εταιρεία μας, καθώς όμοιό του δεν έχει εμφανισθεί ποτέ στην υπέρ τριακονταετή παρουσία της στον χώρο της σίτισης, χρήζει ιδιαίτερης προσοχής και διερευνήσεως, καθώς επί συνόλου 2033 διανεμηθεισών μερίδων εμφανίσθηκε σε περιορισμένο αριθμό περιπτώσεων.

Ανεξάρτητα από ευθύνη η μη της εταιρείας μας, εκφράζουμε τη λύπη μας και τη συμπαράστασή μας στα παιδιά και τους γονείς. Αναμένουμε τα σχετικά πορίσματα των διενεργούμενων ελέγχων και δηλώνουμε ότι στη περίπτωση που προκύψει,η οποιαδήποτε δική μας,έστω και παραμικρή πλημμέλεια, εξυπακούεται ότι αναλαμβάνουμε την ευθύνη μας και τις συνέπειές της”.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ LOGISTICS AE

Δημοφιλή