Λούβρο: 1,1 εκατ. επισκέπτες στην έκθεση Ντα Βίντσι - Απόλυτο ρεκόρ για το μουσείο

Κατά μέσον όρο περίπου 10.000 επισκέπτες την ημέρα.
LUCAS BARIOULET via Getty Images

Ο αριθμός των 1.071. 840 εισιτηρίων στην έκθεση - αφιέρωμα για τα 500 χρόνια από τον θάνατο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, αντιπροσωπεύει «ένα απόλυτο ρεκόρ για το Μουσείο του Λούβρου, με την τελευταία μεγαλύτερη σε αριθμό προσέλευση να χρονολογείται από την έκθεση που ήταν αφιερωμένη στον Ντελακρουά (2018) και προσέλκυσε 540.000 επισκέπτες», τονίζει στην ανακοίνωσή του το διασημότερο Μουσείο της Γαλλίας.

«Είναι θαυμάσιο το γεγονός ότι ένας καλλιτέχνης της ιταλικής Αναγέννησης συνεχίζει να μαγεύει τόσο το μεγάλο κοινό», αναφέρει σε δήλωση του ο Ζαν-Λυκ Μαρτινέζ, διευθυντής του Λούβρου.

Με εισιτήριο 17 ευρώ, ο επισκέπτης είχε τη δυνατότητα να θαυμάσει δέκα πίνακες του μεγάλου Δασκάλου της Αναγέννησης -όταν ο συνολικός αριθμός έργων που αποδίδονται στον Ντα Βίντσι είναι μόλις είκοσι.

Η έκθεση περιλάμβανε επίσης 150 έργα (σχέδια, χειρόγραφα, γλυπτά, καλλιτεχνικά αντικείμενα), που είτε είχαν δημιουργηθεί από το χέρι του ίδιου του Λεονάρντο είτε από τους μαθητές του.

Στις 104 ημέρες που διήρκεσε η έκθεση, πέρασαν τις πύλες του καθημερινά 9.783 επισκέπτες.

Chesnot via Getty Images
LUCAS BARIOULET via Getty Images
LUCAS BARIOULET via Getty Images

«Ο εντυπωσιακός αυτός αριθμός, για μία έκθεση που διήρκεσε 4 μήνες, εξηγείται από το γεγονός ότι υπήρξαν 46 επιπλέον νυκτερινά openings, ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία του Μουσείου, η έκθεση παρέμεινε ανοιχτή και τις τρεις τελευταίες νύχτες».

Σημειώνεται ότι η έκθεση του Τουταγχαμών στη Λα Βιλέτ το 2019 είχε προσελκύσει 1,42 εκατ. επισκέπτες.

Με πληροφορίες από France 24