Μακάβρια φάρσα με «κορονοϊό» στο μετρό της Μόσχας

Ο φαρσέρ κινδυνεύει με φυλάκιση μέχρι πέντε ετών.
.
.
Москва 24

Με μέχρι και πέντε χρόνια φυλάκιση κινδυνεύει φαρσέρ που προκάλεσε πανικό στο μετρό της Μόσχας κάνοντας «πλάκα» με την επιδημία του νέου κορονοϊού που βρίσκεται στο επίκεντρο της διεθνούς ειδησεογραφίας.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του RT, που συνοδεύεται από σχετικό βίντεο, ο μαυροντυμένος νεαρός με τη μάσκα περπατούσε στο βαγόνι μιας από τις πλέον πολυσύχναστες γραμμές του μετρό πριν καταρρεύσει με σπασμούς στο πάτωμα. Κάποιοι έσπευσαν να τον βοηθήσουν μα τράπηκαν αμέσως σε φυγή φωνάζοντας «κορονοϊός!».

Οι επιβάτες τρόμαξαν και έτρεξαν να βγουν από το βαγόνι μόλις ο συρμός έφτασε στον σταθμό, με μεγάλο κίνδυνο για τραυματισμούς και ποδοπατήματα. Ωστόσο, επρόκειτο για μια φάρσα που είχαν διοργανώσει ένας blogger, ο Καρομάτ Τζαμπόροφ, και οι φίλοι του.

Το βίντεο αναρτήθηκε online πριν από μια εβδομάδα και το είδαν πολλοί – μεταξύ των οποίων και αστυνομικοί. Σύμφωνα με τις αρχές, οι φαρσέρ προκάλεσαν εσκεμμένα πανικό στο μετρό με υποψίες χουλιγκανισμού- και ως εκ τούτου η μέγιστη ποινή μπορεί να φτάσει μέχρι και τα πέντε χρόνια φυλάκιση.

Όταν έμαθε για τις κατηγορίες σε βάρος του ο Τζαμπόροφ παραδόθηκε μόνος του στις αρχές. Ο δικηγόρος του είπε ότι δεν ανέμενε το βίντεο να προκαλέσει τέτοιες συνέπειες, και υποστήριξε ότι οι προθέσεις του ήταν καλές όταν έστησε τη φάρσα, καθώς ήθελε να τραβήξει την προσοχή του κοινού στο θέμα της έλλειψης μασκών στο ευρύτερο πλαίσιο της επιδημίας του κορονοϊού. Σε κάθε περίπτωση, τα κίνητρά του θα διερευνηθούν, με τον ίδιο να έχει τεθεί υπό κράτηση για έναν μήνα. Δύο από τους συνεργούς του τέθηκαν επίσης υπό κράτηση.

Δημοφιλή