Μάλτα, το νησί που σε πληρώνει να το επισκεφθείς φέτος το καλοκαίρι

Στο πλάνο συμμετέχουν και τα ξενοδοχεία διπλασιάζοντας τα ποσά.
RenataAphotography via Getty Images

Καθ′ όλη την διάρκεια της πανδημίας, οι τουριστικοί προορισμοί παρουσιάζουν όλο και πιο δημιουργικούς τρόπους με τους οποίους προσπαθούν να προσελκύσουν ταξιδιώτες.

Από τη Σικελία, η οποία ανακοίνωσε σχέδια για επιδότηση ταξιδιών με έκπτωση, στην Κύπρο, η οποία προσέφερε δωρεάν διακοπές εάν διαγνωστούμε με κορονοϊό, κατά την παραμονή μας εκεί. Τελευταία και πιο πρόσφατη δημιουργική πρόταση είναι αυτή της Μάλτας, αφού προσφέρει μετρητά προκειμένου να το επισκεφθούμε το φετινό καλοκαίρι, αν βεβαίως μπορεί κανείς να φθάσει πρώτα εκεί, καθώς σε μερικές αγορές, όπως για παράδειγμα αυτή των Ηνωμένων Πολιετών, το «νησί των ιπποτών» απαγορεύει την είσοσδο.

Βέβαια μέχρι τον Ιούνιο, όταν και ξεκινάει το συγκεκριμένο πρόγραμμα, πολλά μπορεί να έχουν αλλάξει.

Έτσι λοιπόν, ο Οργανισμός Τουρισμούς της Μάλτας, θα δώσει χρήματα σε κάθε ταξιδιώτη για κράτηση τριών διανυκτερεύσεων σε επιλεγμένα ξενοδοχεία. Με το σχέδιο να είναι κλιμακωτό: Θα λάβουμε 100 ευρώ ανά άτομο για κράτηση σε ξενοδοχείου πέντε αστέρων, 75 ευρώ για ένα ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων και 50 ευρώ για ένα ξενοδοχείο τριών αστέρων.

Το συγκεκριμένο τουριστικό πλάνο γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρον αν αναλογιστεί κανείς πως τα ποσά αυτά διπλασιάζονται καθώς τα ξενοδοχεία δίνουν και εκείνα τα αντίστοιχα χρήματα για κάθε κράτηση. Με άλλα λόγια για μια διαμονή τριών διανυκτερεύσεων σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων το συνολικό ποσό που θα λάβουμε ανέρχεται στα 200 ευρώ. Αν μάλιστα επιεσκεφθούμε το νησάκι Γκόζο θα λάβουμε επιπλέον ένα 10%.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον Τουριστικό Οργανισμό της Μάλτας, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει στην επανεκίνηση του τουρισμού, ο οποίος αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 27% της οικονομίας της χώρας.

Το 2019, 2,7 εκατομμύρια ξένοι επισκέφτηκαν, αλλά αυτός ο αριθμός μειώθηκε κατά 80% κατά τη διάρκεια της πανδημίας. «Το πρόγραμμα στοχεύει στο να θέσει τα ξενοδοχεία της Μάλτας σε πολύ ανταγωνιστική θέση καθώς ο διεθνής τουρισμός βρίσκεται σε φάση επανεκίνησης», δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού, Κλέιτον Μπαρτόλο. Συνολικά, το πρόγραμμα θα κοστίσει στην Μάλτα περίπου 3.500.000 ευρώ (περίπου 4,1 εκατομμύρια δολάρια).

Και ενώ δεν έχει καθοριστεί ακόμα ημερομηνία για το πότε η Μάλτα θα επανέλθει πλήρως τουριστικά, ανοίγοντας χωρίς περιορισμούς τα σύνορα της, εντούτοις τα πρώτα δειλά βήματα προς την κανονικότητα κάνουν σιγά σιγά την εμφάνιση τους.

Σύμφωνα με τον Οργανσιμό Τουρισμού της Μάλτας, το λιανεμπόριο και κάποιες από τις υπηρεσίες πρόκειται να ανοίξουν στις 26 Απριλίου ενώ παρέες έως και τεσσάρα ατόμα θα μπορούν να συγκεντρώνονται σε δημόσιους χώρους.

Πηγή: Forbes

Δημοφιλή