Μαζί 79 ολόκληρα χρόνια: Κλέφτηκαν, παντρεύτηκαν κρυφά, απέκτησαν παιδιά και δισέγγονα και μπήκαν στο Γκίνες

Αμφότεροι διαυγείς και με καλή υγεία.
John Slater via Getty Images

Ο Χούλιο Μόρα και η Γουαλντραμίνα Κιντέρος κλέφτηκαν και παντρεύτηκαν κρυφά μία ημέρα του Φεβρουαρίου. Οι οικογένειες τους δεν ενέκριναν τον γάμο, αλλά όπως αποδείχτηκε, αυτό δεν τους αποθάρρυνε στο ελάχιστο.

Σήμερα, 79 χρόνια μετά, παραμένουν μαζί: Ο Χούλιο είναι 110 ετών και η Γουαλντραμίνα 104 ετών, αμφότεροι διαυγείς, με καλή υγεία και δραστήριοι, αν και οι συγγενείς τους λένε ότι τους τελευταίους μήνες είναι λίγο μελαγχολικοί καθώς λόγω πανδημίας δεν μπορούν να απολαύσουν τις μεγάλες οικογενειακές συγκεντρώσεις όπως παλιά.

Και οι δύο μαζί μετρούν 215 χρόνια και σύμφωνα με το Γκίνες, είναι το γηραιότερο παντρεμένο ζευγάρι στον κόσμο.

Ο Χούλιο γεννήθηκε στις 10 Μαρτίου 1910 και η Γουαλντραμίνα στις 16 Οκτωβρίου 1915. Παντρεύτηκαν στις 7 Φεβρουαρίου 1941, στην πρώτη εκκλησία που έκτισαν οι Ισπανοί στο Κίτο, πρωτεύουσα του Εκουαδόρ, την La Iglesia de El Belén.

Δάσκαλοι στο επάγγελμα, απέκτησαν 4 παιδιά, 11 εγγόνια, 21 δισέγγονα και ένα τρισέγγονο.

ASSOCIATED PRESS

Σύμφωνα με την κόρη τους Σεσίλια, η μητέρα της διαβάζει κάθε πρωί εφημερίδα και αγαπάει τα γλυκά και ο πατέρας της περνά τις ώρες του παρακολουθώντας τηλεόραση.

ASSOCIATED PRESS

Γηραιότερο παντρεμένο ζευγάρι στον κόσμο πριν από τον Χούλιο και τη Γουαλντραμίνα, ήταν η Σάρλοτ και ο Τζον Χέντερσον από το Όστιν του Τέξας. Τα χρόνια και των δύο ήταν 212 έτη και 52 ημέρες.

Πηγή: Guardian

Πήγαινε στην αρχική σελίδα
Προτείνετε μια διόρθωση