Τα εξωτικά νησιά που ανοίγουν μόνο για τουρίστες οι οποίοι ήταν θετικοί στον κορονοϊό

Και η διάσημη παραλία Μπάια ντε Σάντσο, στην κορυφή της λίστας με τις 10 καλύτερες παραλίες στον κόσμο για το 2020.
CRMacedonio via Getty Images

Τυρκουάζ νερά, παραλίες με χρυσή άμμο, δελφίνια που κουλυμπούν κοντά στην ακτή. Το αρχιπέλαγος Φερνάντο ντε Νορόνια στα ανοικτά των ακτών της Βραζιλίας, είναι ένας από τους ομορφότερους προορισμούς του κόσμου.

Τώρα τα νησιά του αρχιπελάγους ανοίγουν ξανά στους τουρίστες, αλλά θέτοντας έναν απροσδόκητο όρο: Μπορείτε να έρθετε μόνο εάν είχατε Covid-19.

Η διάσημη παραλία Μπάια ντε Σάντσο -πρώτη στη λίστα με τις δέκα καλύτερες παραλίες στον κόσμο για το 2020 σύμφωνα με το Trip Advisor- ανοίγει την επομένη εβδομάδα, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της πολιτείας Περναμπούκο, χωρίς ωστόσο να εξηγήσουν τον λόγο για τον οποίο θέτουν ως προϋπόθεση τον παραπάνω όρο.

Για να γίνουν δεκτοί στο αρχιπέλαγος οι τουρίστες πρέπει να επιδείξουν τα αποτελέσματα του μοριακού τεστ στο οποίο υποβλήθηκαν προκειμένου να αποδείξουν ότι βρέθηκαν θετικοί στον Covid 19 (το τεστ πρέπει να φέρει ημερομηνία των τελευταίων 20 ημερών)- ή, ορολογικού τεστ που επιβεβαιώνει την παρουσία αντισωμάτων στο αίμα.

COLLART Hervé via Getty Images
Reuber Duarte via Getty Images
CRMacedonio via Getty Images

Το αρχιπέλαγος Φερνάντο ντε Νορόνια με τα 21 ηφαιστειογενή νησιά, που αποτελεί από το 2001 Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco, έκλεισε για τους τουρίστες στα μέσα του περασμένου Μαρτίου λόγω πανδημίας. Άνοιξε στις 31 Ιουλίου μόνο για τους ξένους οι οποίοι είναι ιδιοκτήτες κατοικιών και για ερευνητές.

Το 2019 υποδέχτηκε 106.000 τουρίστες, σε ποσοστό 90% Βραζιλιάνους.

Πηγή: Cnn.com

Πήγαινε στην αρχική σελίδα
Προτείνετε μια διόρθωση