Με 40 εκατ. ευρώ εξαγόρασε η Lamda το McArthurGlen Designer Outlet Athens

Η αξία του εκπτωτικού χωριού ανέρχεται σε περίπου 109 εκατ. ευρώ
.
.
LAMDA

Μια άκρως σημαντική κίνηση προκειμένου να ενισχύσει το χαρτοφυλάκιο των εμπορικών της κέντρων έκανε η Lamda Development, η οποία μέσω της 100% θυγατρική της, L.O.V. S.M.S.A., εξαγόρασε το 100% της εταιρείας McArthurGlen Hellas Μονοπρόσωπη ΕΠΕ, ιδιοκτήτριας του εκπτωτικού χωριού McArthurGlen Designer Outlet Athens στα Σπάτα, από την εταιρεία MGE Hellenic Investments S.àr.l.

Το τίμημα της εξαγοράς ανήλθε σε περίπου 40 εκατ. ευρώ, περιλαμβανομένης της αποπληρωμής προϋφιστάμενων δανείων που είχαν χορηγηθεί από τους προηγούμενους εταίρους της εταιρείας, ωστόσο, σύμφωνα με την αποτίμηση του ανεξάρτητου εκτιμητή CBRE Axies, στις 31 Δεκεμβρίου του 2021, η αξία του McArthurGlen Designer Outlet Athens ανέρχεται σε περίπου 109 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για το κορυφαίο εκπτωτικό χωριό της Ελλάδας, με συνολική εκμισθώσιμη επιφάνεια περίπου 21.200 τ.μ. και περισσότερα από 100 καταστήματα, καφέ και εστιατόρια. Η πληρότητα στις 30 Ιουνίου 2022 ήταν περίπου 95% ενώ η συνολική επισκεψιμότητα σε συνθήκες πλήρους και ανεμπόδιστης λειτουργίας (το 2019, προ της πανδημίας), ήταν περίπου 4,2 εκατ. επισκέπτες ετησίως.

O διευθύνων σύμβουλος του ομίλου LAMDA Development Οδυσσέας Αθανασίου.
O διευθύνων σύμβουλος του ομίλου LAMDA Development Οδυσσέας Αθανασίου.
Lamda

«Η συγκεκριμένη εξαγορά αποτελεί σημαντική στρατηγική κίνηση καθώς με την απόκτηση του McArthurGlen Designer Outlet Athens, το οποίο πρωταγωνιστεί στον κλάδο των εκπτωτικών κέντρων, ενισχύουμε περαιτέρω την ηγετική μας θέση στο Retail, δημιουργώντας πολύ σημαντικές συνέργειες προς όφελος των επισκεπτών και των συνεργαζόμενων με την εταιρεία επιχειρήσεων,» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου LAMDA Development Οδυσσέας Αθανασίου, ενώ ο συν-Διευθύνων Σύμβουλος (Co-CEO) του ομίλου McArthurGlen, Joan Jove, τόνισε ότι: «Από την έναρξη λειτουργίας του κέντρου μας στην Αθήνα το 2011, είμαστε υπερήφανοι που σε συνεργασία με την εταίρο μας Bluehouse Capital το έχουμε καταστήσει τον πρώτο πανελλαδικά Designer Outlet προορισμό αγορών. Η McArthurGlen είναι βέβαιη ότι το κέντρο θα εξακολουθήσει να ευημερεί υπό την ιδιοκτησία της Lamda.»