Με αυτά τα εργαλεία θα νικήσουμε το άγχος

Δύο πολύ δυνατά εργαλεία για να μην χαθείτε στην αρνητικότητα, τις φοβίες και την απαισιοδοξία.
Αυτή η δημοσίευση αναρτήθηκε στην κλειστή πλέον Πλατφόρμα Αρθρογράφου Huffpost. Οι συνεργάτες αρθρογράφοι έχουν τον έλεγχο της δουλειάς τους και αναρτούσαν δημοσιεύσεις ελεύθερα στον ιστότοπό μας. Εάν θεωρείτε πως πρέπει να επισημάνετε αυτήν την καταχώριση ως καταχρηστική, στείλτε μας ένα e-mail.
.
.

Τι μπορούμε να κάνουμε για να μη χάσουμε τον εαυτό μας μέσα σε όλο αυτό το κλίμα της ανασφάλειας και του στρες;

Το άγχος μπορεί πολύ εύκολα να σε παρασύρει. Προσπαθείς, λοιπόν, να μείνεις συγκεντρωμένος στο στόχο σου και να θέσεις τις βάσεις της σωστής οργάνωσης.

Θα μοιραστώ μαζί σου 2 πολύτιμα εργαλεία που μοιράζομαι με όλους τους μαθητές μου και χρησιμοποιώ η ίδια όταν νιώθω πως χρειάζομαι γερές βάσεις για να ξαναβρώ το κέντρο μου.

Την επόμενη φορά που θα νιώσεις πως φεύγεις από το κέντρο σου, δοκίμασε τα εξής:

1) Μείνε ψύχραιμος και σκέψου νηφάλια πού εστιάζεις.

Είναι σημαντικό να είμαι ξεκάθαρος τι είναι σημαντικό μέσα στην ημέρα μου. Βρες όποια μέρα δουλεύει για εσένα καλύτερα και φτιάξε μια λίστα προτεραιοτήτων με τα πράγματα που θέλεις να γίνουν μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Μην ξεχάσεις μαζί με το task να καταγράψεις και το αντίστοιχο συναίσθημα που θα νιώσεις μόλις όταν το εκπληρώσεις. Όλοι μας, εξάλλου, παλεύουμε για αυτή ακριβώς την πληρότητα και την ισορροπία.

2) Μπες στο mindset της ευγνωμοσύνης.

Η ευγνωμοσύνη μάς βάζει αμέσως στο Vortex, μας φέρνει στη στιγμή, στο παρόν μας.

Κάθε πρωί, λοιπόν, βρες τα δέκα πράγματα για τα οποία είσαι ευγνώμων, από τα πιο μικρά μέχρι τα πιο μεγάλα, ακόμα και τα πιο αυτονόητα.

Μόνο σαν συνειδητοποιούμε πού είμαστε, μπορούμε να πατήσουμε σε σταθερές βάσεις για να πάμε πιο ψηλά.

Παράμεινε, λοιπόν, συγκεντρωμένη στο παρόν σου, απόλυτα εστιασμένη στο τώρα σου!

Έχεις πλέον δύο πολύ δυνατά εργαλεία για να κυριαρχήσεις στα συναισθήματά σου και να μη χαθείς στην αρνητικότητα, τις φοβίες και την απαισιοδοξία!

Τζιλ Δούκα MBA, MCC